Annonce
Horsens

Historisk stort grundsalg: DSV opfører Europas største logistikcenter i Horsens

Den nuværende DSV logistikterminal ved Lund set fra vest. Udbygningen af området skal primært ske vest for det nuværende byggeri, altså nedenfor på billedet. De eksisterende DSV-bygninger i Horsens blev i 2018 solgt til Sampension som led i koncernens strategi om at bo til leje for at være let på aktiv-siden. Det er DSV, der selv opfører det ny center, men ejendommen vil derpå blive sat til salg, oplyser direktøren. Arkivfoto: DSV
Logistik-giganten DSV har tilkøbt 500.000 kvadratmeter jord på nabogrunden til det nuværende logistikcenter i Lund. Her vil DSV udvide for to milliarder kroner og skabe Europas største logistikcenter med flere end 1000 arbejdspladser.
Annonce

Horsens: DSV’s nuværende logistikfaciliteter i og omkring Horsens er ikke længere store nok i forhold til den nuværende og den forventede vækst. Det fastslår administrerende direktør Simon H. Galsgaard i en pressemeddelelse.

Heri fortæller direktøren for logistik-giganten, at man nu vil investere to milliarder kroner i at opføre Europas største logistikcenter i Lund ved Horsens.

Det ny logistikcenter skal opføres i tilknytning til DSV’s nuværende faciliteter på et 700.000 kvadratmeter stort areal. Heraf er 500.000 kvadratmeter erhvervsjord netop tilkøbt af Horsens Kommune.

Byggeriet omfatter cirka 18.000 kvadratmeter kontorbygning, en såkaldt cross-dockterminal til omfordeling af varer på cirka 50.000 kvadratmeter, og endelig mellem 200.000 og 269.000 kvadratmeter logistikfaciliteter.

- Det er til dato det største byggeri, DSV har opført, og det er det største i Europa med kun én lejer, siger Simon H. Galsgaard.

Annonce

Hundredevis af nye arbejdspladser

Horsens er for DSV et strategisk vigtigt knudepunkt i forhold til virksomhedens distributionsmønstre mellem Norden og Europa, fastslår Simon H. Galsgaard.

- Og vi har mange dygtige medarbejdere i Horsens, som vi gerne vil beholde, så vi er meget glade for, at vi med denne aftale kan fastholde vores tilknytning til byen, siger han.

DSV har i dag cirka 750 arbejdspladser i Horsens, og med udvidelsen vil det stige til flere end 1000. Med tiden vil der formentlig komme endnu flere til, fremgår det af pressemeddelelsen.

På illustrationen her kan man se, hvor DSV ligger i dag, og det areal, koncernen har opkøbt for at kunne udvide. De røde områder er erhvervsjord, som kommunen fortsat har til salg. Illustration: Horsens Kommune

I det ny logistikcenter vil DSV samle alle aktiviteter inden for koncernens tre divisioner - Air & Sea, Road og Solutions - på én lokation. Det skal sikre både effektiv drift og endnu bedre løsninger for kunderne, siger Simon H. Galsgaard.

- Det er en del af vores strategi at konsolidere vores mindre faciliteter og skabe større, moderne og fremtidssikrede faciliteter, som kommer både vores kunder og os til gavn.

En meget høj grad af automatisering skal sikre hurtig og effektiv håndtering af store volumener af gods, tilføjer han.

Annonce

Det største salg af jord

Grundsalget blev godkendt på et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag, og det glæder borgmester Peter Sørensen (S).

For Horsens Kommune er der tale om et historisk stort salg af erhvervsjord, understreger han.

- Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres ny logistikcenter i vores kommune. Der er tale om rigtig mange arbejdspladser inden for logistik, transport, lager og administration, som er arbejdspladser, der passer godt til Horsens.

Det gigantiske logistikcenter, der bliver Europas største med én lejer, opføres i etaper, og først i 2026 forventes det samlede byggeri at stå færdigt. Illustration: AK83 Arkitetkter

Han pointerer også, at det store byggeri vil kaste arbejdspladser af sig i byggefasen.

- Så stort et byggeri betyder, at der vil være rigtig mange arbejdspladser i anlægsfasen, og det vil blandt andet komme lokale håndværkere og vognmænd til gavn. DSV har lavet et overslag, der viser, at det ikke er urealistisk, at der i anlægsfasen vil være 250 job, siger Peter Sørensen.


Med DSV’s udvidelse bliver hele erhvervsområdet styrket. Vi ved, at store virksomheder tiltrækker andre, og min forventning er, at hele erhvervsområdet vil være udsolgt et-to år efter DSV's første spadestik, og dermed vil endnu flere lokale arbejdspladser være skabt.

Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune (S)


Tidsplan

DSV forventer, at første spadestik på det ny byggeri tages i august 2021.

Forventet indflytning er ultimo 2022 eller primo 2023, hvor lagerbygning, terminal og administrationsbygning forventes at stå færdig.

Herefter vil der pågå yderligere arbejder, så det endelige logistikcenter forventes færdigudbygget i løbet af 2026.

Sådan skal det ny DSV-domicil se ud fra nord. DSV forventer, at det tages i brug ved udgangen af 2022 eller primo 2023. Illustration: AK83 Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HIC henter stor amerikaner

Horsens For abonnenter

Egebjerg stod til et fald i indbyggertal: Derfor endte det med en stigning på 44 procent

Annonce