Annonce
Brædstrup

Historisk kro skal væltes: Udvalg siger ja til nye boliger

Nu er det sandsynligvis snart slut med bal på kroen. Arkivfoto

Et enigt plan- og miljøudvalg har godkendt en lokalplan, der tillader byggeri af to nye punkthuse på krogrunden i Brædstrup. Dermed væltes Brædstrup Kro med stor sandsynlighed til sommer.

Brædstrup: Det er snart helt slut med bal på Brædstrup Kro. Et enigt plan- og miljøudvalg besluttede forleden på dets seneste møde at bakke op om en ny lokalplan for Nørregade 11, som tillader byggeri af to nye punkthuse i fire etager samt seks rækkehuse på krogrunden.

Dermed sendes sagen i Horsens Byråd, hvor den endelige godkendelse af lokalplanen forventes at finde sted. Der var dog ingen tvivl blandt byrådspolitikerne i plan- og miljøudvalget om, at boligprojektet vil være godt for byen.

- Ejerne af kroen har givet udtryk for, at kroen ikke kan løbe rundt mere, og med lokalplanen imødekommer vi behovet for ældrevenlige boliger i Brædstrup. Udvalget har været meget bevidst omkring, at man gerne vil være med til at sikre den fortsatte udvikling i byen. De nye boliger kan give et flow på boligmarkedet i Brædstrup, hvor ældre med for mange kvadratmeter kan komme i nogle nye, moderne lejligheder, mens der kan komme unge børnefamilier ind i husene. Det vil være godt for byen, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Under den offentlige høring udtrykte flere borgere bekymring over, at noget af Brædstrups kulturmiljø vil forsvinde, hvis kroen fra 1809 forsvinder fra bybilledet. Den debat havde de lokale politikere også oppe at vende, da de behandlede sagen.

- Vi frygtede, at alternativet var, at bygningen langsomt ville stå og forfalde, og det ville ingen være tjent med. Ejerne af kroen havde også et ønske om at udnytte, at der for tiden er godt gang i boligmarkedet i hele Horsens Kommune. Tiden var derfor til at handle nu, siger Martin Ravn.

Ejerne af kroen har givet udtryk for, at kroen ikke kan løbe rundt mere, og med lokalplanen imødekommer vi behovet for ældrevenlige boliger i Brædstrup.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget
Formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), er sikker på, at nye boliger på krogrunden vil være en gevinst for Brædstrup. Arkivfoto

Ingen borgermøde

Under høringen havde 40 personer skrevet under på, at de ønskede et borgermøde, hvor byens borgere kunne give deres mening til kende omkring byggeplanerne for Brædstrup Kro. Det bliver der imidlertid ikke noget af.

- Der er min holdning, at det var svært at vide, om det var kommunen, der skulle holde det borgermøde, for det er jo ikke kommunen, der bygger. Derfor har vi heller ikke taget action på det. Vi laver rammerne for, hvordan ejerne af kroen skal forholde sig. Derudover synes jeg stadig, det var problematisk, at man ikke kunne se adresser på de folk, som havde skrevet under, siger Martin Ravn.

Ejerne af Brædstrup Kro har tidligere meldt ud, at kroen lukker 31. marts. Herefter overtager Domea krobygningen og grunden, og det forventes, at kroen væltes til sommer for at give plads til i første omgang de to punkthuse. Domea har tidligere meldt ud, at boligforeningen investerer 60 millioner kroner i boligprojektet på krogrunden.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce