Annonce
Brædstrup

Historisk kro skal væltes og erstattes: Politikere vil have en ekstra etage på nye huse

Brædstrup Kro i tre etager, som den står i dag, er nybygget i 1919. Kroen blev oprindelig bygget i 1797 og flyttet og genopbygget 1809, men snart kan kroen blive erstattet af to punkthuse i fire etager. Arkivfoto

Politikerne i plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune ønsker fire etager frem for tre i nye punkthuse, der skal ligge på krogrunden i Brædstrup.

Brædstrup: Politikerne i plan- og miljøudvalget stemte mod anbefalingen fra forvaltningen, da udvalget på sit seneste møde skulle tage stilling til et lokalplanforslag for Nørregade 11, hvor Brædstrup Kro nu ligger.

Her ønsker ejerne af kroen, at Brædstrup Kro skal væltes og erstattes af to punkthuse og seks rækkehuse. Det var højden på punkthusene, som blev det springende punkt, da sagen skulle behandles i plan- og miljøudvalget.

I indstillingen fra forvaltningen lød anbefalingen, at variant A med tre etager og 24 lejligheder ville passe naturligt til byens eksisterende skala og gaderum. "Ved denne variant tages størst hensyn til, at området ligger inden for et kulturmiljø, som gammel oprindelig landsby og stationsby", som det hed i indstillingen. Et enigt udvalg stemte imidlertid for variant B med fire etager og 32 lejligheder.

- Punkthuse med fire etager har samme højde, som kroen har i dag. 50 meter derfra er der også to punkthuse, og der står i kommuneplanen for Brædstrup, at der kan bygges op til fire etager, så derfor synes vi også i udvalget, at det skal indgå i høringen, at der er mulighed for, at der kan bygges op til fire etager, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Punkthuse med fire etager har samme højde, som kroen har i dag.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget
Lokalplanområdet er cirka 6500 kvm og kommer til at indeholde to punkthuse og seks rækkehuse. Rækkehusene skal efter planen opføres senere. Illustration: Rum Arkitekterne

Behov for ældreboliger

Med lokalplanforslaget i fire etager understøtter udvalget, at der er behov for flere tidssvarende ældrevenlige boliger i Brædstrup for at imødekomme den voksende gruppe af seniorer. Samtidig har ejerne af Brædstrup Kro, som samarbejder med boligselskabet Domea om projektet, tidligere i Horsens Folkeblad givet udtryk for, at fire etager er nødvendigt for, at økonomien i projektet kan hænge sammen.

- Nu sender vi planen i høring, og så kan borgerne komme med deres meninger og input om det. Det vil vi så se på, når vi skal tage endelig stilling til godkendelsen, siger Martin Ravn.

Lokalplanforslaget for Nørregade 11 sendes snart i otte ugers offentlig høring.

Punkthusene i tre etager set fra Nørregade. Illustration: Rum Arkitekterne
Punkthusene i fire etager set fra Nørregade. Illustration: Rum Arkitekterne
Krogrunden set fra oven, som byggeriet forventes at tage sig ud, når det står færdigt. Illustration: Rum Arkitekterne
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce