Annonce
AC Horsens

Historisk: DBU blåstempler AC's talentarbejde

16-årige Jeppe Kjær har taget turen op gennem AC Horsens' ungdomsafdeling. Arkivfoto: Søren E. Alwan
For første gang i klubbens historie får AC Horsens en plads i ligarækkerne på alle ungdomsniveauer fra U13 til U19.
Annonce

Horsens: AC Horsens' talentarbejde har gennem de seneste 10 år oplevet både op- og nedture, men tirsdag nåede klubben et foreløbig højdepunkt, da DBU tildelte AC Horsens så høj en licens i forhold til arbejdet med ungdomsspillere, at klubbens bedste ungdomsspillere fra næste sæson vil være med på højeste niveau.

DBU har rangeret AC Horsens som den 13. bedste danske klub inden for talentudvikling. For et år siden var klubben på 15. pladsen, og dermed kunne blandt andet U17 og U19-holdene ikke være med i liga-rækkerne på ungdomssiden.

Det bliver ændret med den nye rangering, som betyder, at AC Horsens opnår ligastatus for U15, U17 og U19, og dermed spiller alle årgange fra U13-U19 på højeste niveau.

AC Horsens havde får nogle år siden en plads i U17-ligaen på et wildcard, men ellers har klubbens ungdomsspillere ikke prøvet at blive matchet mod de bedste.

Det så heller ikke sådan ud tilbage i 2013, da klubben var tæt på helt at lukke arbejdet med ungdomsholdene for at spare penge. Det lykkedes at drive talentarbejdet videre på lavt blus, men i de seneste år har AC Horsens igen brugt en del midler på at genopbygge talentarbejdet.

Annonce

Ekstra penge i 2017

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen er glad for udmeldingen fra DBU.

- Det er en fantastisk dag for AC Horsens og vores akademi, hvor der er blevet arbejdet hårdt, målrettet og seriøst med den strategi, der blev lagt for Akademiet i 2017, siger Kristian Nielsen i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2017 tegnede en række hjertesponsorer et tre-årigt sponsorat, hvor 40 procent af beløbet til klubben skulle målrettes ungdomsarbejdet.

- Vi havde ikke været her i dag, hvis det ikke havde været for vores engagerede hjertesponsorer, der valgte at tilføre ressourcer til Akademiet, så vi kunne løfte niveauet og komme tættere på vores ambition om at få flere lokale spillere gennem nåleøjet til superligatruppen, siger Kristian Nielsen.

Talentchef Claus Troelsens ser frem til de nye udfordringer, som pladsen i liga-rækkerne giver.

- Vi er slet ikke i mål endnu, og vi skal stadig arbejde hårdt på at producere spillere til højeste niveau, men det øger selvfølgelig vores chancer, at vores talenter nu bliver matchet i de bedste rækker, siger Claus Troelsen.

Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce