Annonce
Hedensted

Hils på årets fire pælesiddere: Mest af alt frygter vi søvnmanglen

De fire pælesiddere er kommet på plads i havnen i Juelsminde, til den 24. udgave af Festihvalen. Her ses Johannes Wendorff Skjøth. Foto: Michael Svenningsen
Eergidrikke, panodiler, læsestof og meget mere giver pælesidderne håb om ikke at falde i søvn. Deltagerne satte kort før pælesidningskonkurrencens start nogle ord på, hvordan de ser på de kommende 96 timer på vandet.

Juelsminde: Årets fire pælesiddere Kristina Iversen på 32 år, Simon Havbæk Thomasen på 23 år, Simon Johannsen på 22 år og Johannes Wendorff Skjøth på 24 år fra henholdsvis Vejle, Juelsminde, Odense og København Øst har på en sen og solrig onsdag eftermiddag fået hver deres pæl på havnen i Juelsminde.

- Mest af alt frygter jeg søvnmanglen, så jeg har medbragt 10 dåser Red Bull, siger Kristina Iversen. Hun tager sin niårige datter Isabella med på ferie sydpå, hvis hun gennemfører konkurrencen og får sin del af pengepræmien.

Ingen af deltagerne sidder dog ifølge dem selv på pælene i 96 timer for pengenes skyld, men derimod for at teste kroppen og bevise over for andre, at de kan.

- Det bliver svært at sove derude, men jeg elsker at give mig selv udfordringer, som jeg også gjorde, da jeg løb et marathon, siger Johannes Wendorff Skjøth, der får opbakning fra sin far og kæresten Sofie fra havnekajen.

Annonce
Kristina Iversen er med sine 32 år den ældste deltager til årets pælesidningskonkurrence. Hun har sin niårige datter, Isabella, med på sidelinjen. Foto: Michael Svenningsen

- Mor kalder det uansvarligt

At pælesidningskonkurrencen sætter sine aftegninger i sjæl og krop er deltagerne bevidste om. Det samme gælder deres pårørende.

- Min mor mener, det er uansvarligt at deltage i den her pælesidningskonkurrence, siger Simon Johannsen smilende, som dog er sikker på, at hun bakker ham op.

Simon Havbæk Thomasen, der har boet i Juelsminde siden februar og arbejder hos Juelsminde Fisk, vil gennemføre konkurrencen, så han kan vinde et væddemål med sin bedste venindes far og tage ham med til Nordic Race, hvilket er et fem kilometer langt forhindringsløb.

- Hvis jeg klarer de 96 timer, skal Katharinas far med til Nordic Race. Det har han lovet mig. Pengepræmien skal dog sponsorere mit kommende studieliv, siger Simon Havbæk Thomasen.

Uldtæppe og en bog om naturvidenskabens filosofi

Udover læskende koffein og fire powerbanks, der kan oplade mobiltelefoner, har Kristina Iversen medbragt poser til fødderne, regnslag og et uldtæppe, mens Simon Havbæk Thomasen har taget druesukker med samt bøger omhandlende den romerske kejser Augustus og naturvidenskabens filosofi. Men man skal ikke have meget kendskab til naturvidenskaben for at vide, at falder man af pælen til Festihvalen, så er det slut.

- Jeg vil helst ikke falde i søvn, afslutter Simon Havbæk Thomasen.

22-årige Simon Johannsen fra Odense har tidligere gennemført en pælesidningskonkurrence på Mommark Marina på Sydals, der varede 72 timer. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce