Annonce
Sport

HIC visker tavlen ren: Flere spillere er væk, men nye interessante profiler er kommet til

Frederik Rungby er en af de spillere, som har forladt HIC denne sommer. Sidste sæsons anfører tager et år i Tyskland, men vender tilbage til Horsens for at fuldføre sin kontrakt næste sæson. Foto: Charlotte Adsbol.
Når basketballsæsonen bliver skudt i gang, er det et nyt Horsens IC-hold, som kommer på banen. Ud er gået en række profiler, men cheftræner Lukas Varga ved, hvem der skal tage over.

Horsens: Sidste sæsons HIC-hold sikrede sig to sølvmedaljer; en i pokalturneringen og en i ligaen. Til den kommende sæson bliver det dog ikke helt det samme mandskab, tilskuerne får at se i Forum Horsens-hallerne.

- Tavlen er blevet visket ren. Vi har mistet alle på nær to af profilerne fra sidste år og et par af de unge spillere. Næsten alle dem, som i sidste sæson bidrog uge efter uge, er væk. De har gjort, hvad de skulle, og vi har levet op til vores løfte om at hjælpe dem med at åbne nye muligheder, siger HIC's cheftræner, Lukas Varga.

De mange spillerafgange åbner plads for nye spillere i HIC-truppen. Og allerede nu er der blevet hentet en række interessante skikkelser til holdet.

Annonce

- Vi har fået nogle gode spillere. Det bliver et anderledes hold, og på nogle positioner vil vi have nogle kvaliteter, vi måske ikke havde sidste sæson, siger Lukas Varga og udpeger to nytilkommende amerikanere som nogle af dem, der kan gøre en forskel.

- Vi er længere henne i processen med vores guards, hvor særligt Siler Schneider og Khalil Ahmad kommer til at lede os.

Siler Schneider er en 25-årig point guard, som i sidste sæson huserede i den rumænske liga, mens Khalil Ahmad er en 24-årig shooting guard, der senest spillede for islandske Keflavík.

Sådan er der ændret i truppen

Afgange:

Frederik Rungby, Lasse Elbæk, Tobias Reinholt, Charles Callison, Richmond Aririguzoh, Gage Davis, David Efianayi, Deng Geu

Tilgange:

Khalil Ahmad, Siler Schneider, Soufi Diakite, Magnus Jespersen, Koch Bar, Marko Vransky

Den store udskiftning er normal

Det kan lyde voldsomt, at HIC skifter et næsten helt hold, men faktisk er det normal procedure for de danske vicemestre. Det er nemlig en del af klubbens filosofi at sende spillere videre i det europæiske system.

- Når vi har mistet fem spillere fra sidste sæson, er det fordi, vi er kendt som en klub, hvor gode spillere kan komme og få en fod inden for Europa. Spillerne bruger os som et springbræt til en større klub, siger formand for HIC, Lennart Jensen og fortsætter:

- Det betyder også, at agenter stoler på os og ønsker at sende talentfulde spillere til Horsens, hvis de stadig mangler at forbedre sig. Derfor får vi mulighed for at hente spillere, vi normalt ikke vil kunne hente.

Annonce

Tab af anfører var ikke planlagt

Selvom den store udskiftning i truppen var planlagt, er det ikke alt i sommerperioden, som formand Lennart Jensen havde forudset.

- Den store udskiftning er noget, vi gør hvert eneste år. De udlændinge, vi har mistet, var nye sidste år. Vi havde dog ikke planlagt, at Frederik Rungby skulle forlade os.

Sidste sæsons anfører er taget til Tyskland med sin kæreste. Den danske landsholdsspiller vender dog tilbage til HIC i 2022/2023-sæsonen, hvor han skal færdiggøre sin kontrakt med horsensianerne.

- Det bliver svært at erstatte ham. Han har hjulpet os på mange måder. Han kunne dække så mange positioner. Vi er nødt til at finde andre spillere, som kan tage over i de områder, han dækkede for os. Den slags spillere er sjældne, siger Lukas Varga om sin tidligere anfører.

Når vi har mistet fem spillere fra sidste sæson, er det fordi, vi er kendt som en klub, hvor gode spillere kan komme og få en fod inden for Europa. Spillerne bruger os som et springbræt til en større klub.

HIC formand, Lennart Jensen
Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce