Annonce
HIC

HIC-træner inden pokalfinalen: Meget skal gå vores vej

Frederik Rungby og Horsens IC har to gange tidligere i sæsonen tabt til Bakken Bears. Lørdag mødes de tredje gang, når klubberne spiller pokalfinale. Arkivfoto: Kim Haugaard
Finnur Stefánsson, træner for Horsens IC, føler sig godt forberedt til lørdagens pokalfinale mod Bakken Bears.
Annonce

Horsens: Hos Finnur Stefánsson findes ingen tvivl om, hvad der skal til, hvis Horsens IC’s pokalskab skal tilføjes endnu et trofæ; HIC-mandskabet skal spille sæsonens hidtil bedste kamp.

Det er nødvendigt, når Bakken Bears venter i lørdagens pokalfinale, som spilles i Forum Horsens.

- Meget skal gå vores vej, da vi møder et meget stærkt hold, siger HIC-træner Finnur Stefánsson.

Ifølge islændingen skal ingen lade sig narre af, at Bakken Bears undervejs i sæsonen har tabt lidt flere liga-kampe end forventet:

- Vi møder et hold, som er stærkt og bredt og meget svært at slå.

I denne sæson er det endnu ikke lykkedes for Horsens IC, som tabte klubbens første møde, der foregik tilbage i november i Aarhus, og det endte med en lussing på 33 point, 103-70, da klubberne for et par uger siden mødtes i Horsens.

- Vi skal ramme vores bedste niveau, og gør vi det, kan vi også godt vinde, siger HIC-træneren.

- Sådan er det i sport. Alting kan ske.

Finnur Stefánsson vil i pokalfinalen se et aggressivt HIC-hold, som ikke lader sig slå ud, hvis der melder sig lidt modgang.

Den slags - modgang - indtræffer ofte undervejs mod et klassehold som Bakken Bears, og hvis lidt modgang melder sig, bør den ifølge Finnur Stefánsson ikke være nok til, at Bakken Bears pludselig viser sig som en helt uoverkommelig opgave.

10 års pokalvindere

2019: Horsens IC (Svendborg)
2018: Bakken Bears (Wolfpack)
2017: Næstved (Horsens IC)
2016: Bakken Bears (Horsens IC)
2015: Horsens IC (Randers)
2014: Svendborg (Bakken Bears)
2013: Bakken Bears (Hørsholm)
2012: Svendborg (Bakken Bears)
2011: Bakken Bears (Svendborg)
2010: Bakken Bears (Svendborg)

Holdet i parentes er den tabende pokalfinalist.

Annonce

Mødes for blot anden gang

Horsens IC’s seneste kamp ligger mere end en uge tilbage, og derfor har Finnur Stefánsson rådighed over en flok friske spillere og en trup helt fri af skader.

- Spillerne har trænet godt, og vi har forberedt os så godt, vi kunne, så på den led føler jeg, at vi står godt rustet til finalen, siger HIC-træneren.

Horsens IC og Bakken Bears er de senere års altdominerende klubber i dansk basketball, men det er uhyre sjældent, at netop de to hold samtidig ender i pokalfinalen.

Lørdagens finale er blot historiens anden mellem de to klubber. De mødtes første gang i januar 2016, og ved den lejlighed skuffede HIC-mandskabet, som var både forsvarende dansk mester og pokalvinder, fælt og tabte en uspændende kamp med 83-66.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce