Annonce
HIC

HIC tabte overtidsdrama og er hægtet af den absolutte top

Otis Livingston II og Horsens IC tabte torsdag hjemme til Randers efter en kamp, som måtte ud i overtid. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Horsens IC tabte 107-105 til Randers efter en dramatisk forestilling i Forum Horsens. Træner Finnur
Annonce

Horsens: Horsens IC får brug for en slutspurt af dimensioner, hvis grundspillets første- eller andenplads skal hus.

Sådan er situationen, efter HIC-mandskabet torsdag aften hjemme i Forum Horsens tabte overtidsdramaet mod Randers med 107-105 efter pauseføring til værterne på 50-47.

De 40 ordinære minutter sluttede 98-98, og i de fem minutters overtid slog gæsterne til og sikrede sig en sejr, som sagtens kan vise sig afgørende, når grundspillet gøre op.

Randers, Horsens IC og Bakken Bears ligger fortsat næsten side om side i toppen af ligaen, men umiddelbart står HIC’erne med de dårligste kort i kampen om de mest attraktive placeringer i top-3.

HIC tåler maksimalt at tabe yderligere én kamp mod de øvrige i top-3, og det ligner en svær opgave, når der mangler to kampe mod Bakken Bears og en udekamp mod Randers.

Med syv grundspilskampe igen ligner det en en tredjeplads til HIC’erne og dermed en overkommelig modstander i kvartfinalerne, inden Bakken Bears eller Randers venter i semifinalerne.

Vurderet på torsdagens opgør ligner en semifinale-serie mellem HIC og Randers en lækkerbisken, hvor det er vanskeligt at udpege en klar favorit.

Horsens IC-Randers 105-107 (50-47)

Ligaen

Point for HIC: Roberto Gallinat 24, Vedran Borovcanin 21, Otis Livingston II 14, Brandon Gilbeck 13, Stefan Savic 10, Bakir Serdarevic 9, Soufi Diakite 6, Frederik Rungby 4 og Lasse Elbæk Pedersen 4.

Point for Randers: Corey Silverstrom 27, Jonathan Jeanne 21, Chris Nielsen 17, Brantley Byrum 16, Rasmus Bach 15, Alan Volskuil 7 og Oliver Strøh 4.

Annonce

Dårlige beslutninger kostede dyrt

Favorit lignede Horsens IC tidligt i torsdagens kamp, da hjemmeholdet fik en glimrende indledning med en tidlig føring på 15-2.

Samtidig mistede Randers allerede i første minut én af sine bedste spillere, da Josh Fortune måtte en tur i brædderne med noget, der lignede en skadet ankel. Umiddelbart et hårdt slag for randrusianerne da Josh Fortune få dage tidligere viste storform og scorede 27 point forbindelse med Randers’s sejr over Bakken Bears.

Muligvis rystede skaden Randers-folkene, som i kampens indledning bestemt ikke spillede som et tophold. De kom dog efter det og nåede allerede mod slutningen af første quarter op.

HIC’erne gik til pause foran med beskedne 50-47, mens overtaget i tredje quarter tippede til gæsterne, som inden kampens sidste 10 minutter førte med 74-66.

Værterne sled sig imidlertid tilbage og lå en overgang i en ganske fin position med føring på 90-84 med lidt over to minutter igen, og da Randers desuden mistede en velskydende Chris Nielsen, som røg ud efter sin anden usportslige fejl, så det lovende ud.

HIC’ere gik imidlertid i stå, og et par dårlige beslutninger - blandt andet smed Brandon Gilbeck bolden direkte i hænderne på en Randers-spiller, som takkede med en scoring - kostede dyrt, og i de sidste sekunder var HIC godt tjent med, at kampen måtte i overtid.

Overtiden kontrollerede Randers, og da Otis Livingston II med et lille minut igen og Randers-føring på 104-100 misbrugte et par straffekast, gik gassen af hjemmeholdet. Den slags er det ikke råd til i tætte kampe.

Annonce

Angrebet kom under hårdt pres

HIC-træner Finnur Stefánsson tøvede efter kampen ikke med at kalde Randers’ sejr fortjent, og samtidig kaldte han HIC’erne indsats for skuffende.

- Vi spillede for selvisk, og undervejs mistede vi fokus, sagde HIC-træneren.

- Selv om det endte med, at kampen gik i overtid, var det fortjent, Randers vandt, fortsatte han.

Desuden var Finnur Stefánsson utilfreds med forsvaret, og det kostede i den anden ende.

- Når vores modstander scorer mange point, presser det vores angreb til at spille helt uden fejl, og det er svært, sagde HIC-træneren.

HIC’erne har nu liga-pausen til 16. februar, men inden venter pokalfinalen. Den spilles lørdag 8. februar i Forum Horsens og er mod Bakken Bears.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Annonce