Annonce
Sport

HIC tævede Svendborg og sidder tungt på andenpladsen

Charles Callison leverede en god indsats mod Svendborg, men søndag venter en modstander af en anden kaliber, når der spilles pokalkvartfinale mod Bakken Bears i Aarhus. Foto: Michael Just

Med torsdagens stor-sejr over Svendborg sikrede Horsens IC sig en god optakt til weekendens pokalkvartfinale i Aarhus mod Bakken Bears.

Horsens: Konkurrenterne får mere end vanskeligt ved at skubbe Horsens IC ud af top-to.

Det lignede sidste chance, da Svendborg torsdag aften gæstede Forum Horsens, og den chance greb fynboerne ikke.

Langt fra.

For tredje gang i sæsonen udklasserede et velspillende HIC-mandskab Svendborg, som inden opgøret lignede horsensianerne eneste reelle konkurrent til andenpladsen med Næstved som meget svag outsider.

Med en sejr på 102-80 spillede Horsens IC sig i en yderst favorabel position i forhold til andenpladsen, som giver fordel af hjemmebane i de første to af slutspillets tre runder, og det hele skal rent ud sagt falde fra hinanden for HIC'erne, hvis det skal gå galt.

Annonce

Horsens IC-Svendborg 102-80 (52-38)

BasketligaenPoint for HIC: Stefan Savic 18, Vedran Borovcanin 17, Frederik Rungby 13, Darryl Tucker 13, Brandon Tabb 11, Charles Callison 9, Cheikh Sane 8, Lasse Elbæk 6, Aladdin Barakeh 4 og Oscar Jørgensen 3.Point for Svendborg: Derrick Wilson 34, Zach Charles 15, Enouma Ebinum 10, Jacob Enevold 10, Mikkel Plannthin 5, Jeremiah Ingram 4 og Claus Magaard 2.

Virkede lidt rustne

Det sker næppe, for Horsens IC spillede torsdag aften en rigtig fin omgang basketball, som lover godt i forhold til fortsættelsen.

Efter et lige første quarter, som Svendborg vandt 22-21, rykkede HIC allerede inden pausen fra, og i anden halvleg handlede det stort set kun om sejrens størrelse.

- Jeg er meget tilfreds. Det er næsten to uger siden, vi senest spillede, og jeg var spændt på, hvordan spillerne reagerede på en så lang pause, sagde HIC-træner Arnel Dedic efter kampen.

Og da to kampene mellem jul og nytår stod mod henholdsvis Stevnsgade og Værløse, der begge pænt sagt hører til den bløde mellemvare, lå den seneste hårde kamp næsten en måned tilbage.

- I begyndelsen af kampen virkede vi ikke overraskende lidt rustne, og vi spillede for løst, men vi byggede det godt op, og i anden halvleg delte spillerne bolden fint, og der blev spillet aggressivt i begge ender, sagde Arnel Dedic.

En giftig kvartfinale

De fine takter fra Svendborg-kampen bliver der i den grad brug for, næste gang HIC-mandskabet skal på gulvet.

Det sker søndag 13. januar, når der venter en tur til Aarhus for at spille pokalkvartfinale mod Bakken Bears.

- Ikke mindst derfor var det vigtigt, vi kom godt i gang, og spillerne fik vist, de er friske, sagde Arnel Dedic. HIC har to gange tidligere i denne sæson været i Aarhus og mødt Bakken Bears, og begge gange endte det med hjemmesejr.

Arnel Dedic er dog ganske fortrøstningsfuld.

- Vi er bedre nu, end da vi mødte Bakken Bears tidligere. Spillerne har fundet hinanden, og så har det hjulpet på vores spil, vi har fået en Cheikh Sane, som gør en forskel i begge ender af banen, sagde Arnel Dedic. Vinderen af opgøret mellem HIC og Bakke Bears spiller semifinale mod vinderen af kvartfinalen mellem Stevnsgade og EBBA om en plads i finalen.

Finalen spilles lørdag 2. februar, og det er igen i år Forum Horsens, som er vært for årets pokalfinaler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce