Annonce
Sport

HIC siger farvel til fire spillere: To har allerede fundet nye hold, mens et velkendt ansigt snart vender hjem

HIC's amerikanske trio, Khalil Ahmad, Andy Cleaves og Siler Schneider, kunne glæde sig over trods alt at få en medalje med fra tiden i klubben. Allerede tirsdag tog to af dem flyet over Atlanten. Foto: Michael Just
Allerede på aftenen for medaljekampen mod Randers Cimbria kunne Horsens IC oplyse, at fire mand for nu er fortid i klubben. Horsens Folkeblad talte med de afgående spillere om tiden i dansk basketball, Horsens og planerne for fremtiden.

Horsens: Allerede natten til tirsdag satte Khalil Ahmad og Andy Cleaves sig på et fly i Billund Lufthavn med kurs over Atlanten og familierne i USA.

Dermed slutter tiden i Horsens for nu - få timer efter, at Horsens IC sikrede sig bronzemedaljer i Basketligaen.

Mens sidstnævnte, Cleaves, nu vil teste markedet, og se, hvad mulighederne for fremtidige karriereveje er, har Khalil Ahmad allerede fundet sin nye klub.

Annonce

- Jeg skal til Canada og spille Summer League for Niagra River Lions i CEBL. To måneder - så må vi se, hvad der sker, siger point guard'en, der var den ubestridte HIC-profil i første halvdel af sæsonen.

Trods en ustabil sæson i Basketligaen garanterer Ahmad dog, at det ikke bliver hans sidste visit i det danske. Hvis ikke som spiller, så som besøgende.

- Generelt har jeg nydt at spille her. Både på og udenfor banen. Så jeg skal helt sikkert tilbage på et tidspunkt, siger Khalil Ahmad.

Generelt har jeg nydt at spille her. Både på og udenfor banen.

Khalil Ahmad

Holder muligheder åbne

Allerede for en måned siden stod det klart, at også Siler Schneider spillede på lånt tid i Danmark. Han drager over sommeren til New Zealand, hvor han ligeledes skal forsøge at lande en længerevarende kontrakt via Summer League-præstationer for Auckland Tuatara.

Modsat Ahmad og Scheider holder Andy Cleaves og Koch Bar mulighederne åbne, som det hører sig til i basketverdenen, hvor sene klubskifter og pludselige transfers på tværs af kontinenterne er en del af gamet.

- Jeg skal snakke med min agent om et par dage. Først skal jeg hjem til min familie, men jeg tror allerede, jeg kan have noget på plads i næste uge, siger Koch Bar, der under sæsonens sidste HIC-optræden høstede hjemmepublikummets kærlighed med faste "one more year"-tilråb.

Jeg skal snakke med min agent om et par dage. Først skal jeg hjem til min familie, men jeg tror allerede, jeg kan have noget på plads i næste uge.

Koch Bar

Selv var sydsudaneren kryptisk omkring chancer for at vende tilbage til det horsensianske.

- Fansene har betydet meget for mig, og hvis jeg nogensinde vender tilbage, er det på grund af dem. Som professionel er man nødt til at være open minded og vægte, hvilken klub der vil det bedste for dig. Jeg er sikker på, at der kommer til at ske spændende ting i HIC over sommeren, siger Koch Bar.

Annonce

HIC kigger mod danskere først

Afgangene betyder som vanligt langt fra et væltet korthus, men blot en foreløbig venteposition for Horsens IC, inden klubben kan begynde at lægge kabalen og høste de lavthængende frugter på spillermarkedet.

- Vi kigger først efter danskere. De udenlandske spillere kan vi altid få, for puljen er kæmpemæssig, siger HIC-formand Lennart Jensen med henvisning til reglen om, at ligaklubberne maksimalt må have tre amerikanere på holdet.

Ét navn - og et velkendt af slagsen - er dog sikkert i spillertruppen for den kommende sæson. Det er den tidligere anfører, Frederik Rungby, som efter planen vender retur efter et år hos tyske BSW Sixers Sandersdorf.

Sådan har de præsteret i HIC-tiden

Khalil Ahmad - 33 kampe

 • 33,7 minutter pr. kamp
 • 19,7 point
 • 4,6 assists
 • 4,9 rebounds


Andy Cleaves - 32 kampe

 • 34 minutter pr. kamp
 • 17,7 point
 • 2,7 assists
 • 4,5 rebounds

Siler Schneider - 25 kampe

 • 33,4 minutter pr. kamp
 • 14,1 point
 • 5,2 assists
 • 4 rebounds

Koch Bar - 34 kampe

 • 29,1 minutter pr. kamp
 • 12,3 point
 • 1,2 assists
 • 7,7 rebounds
Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce