Annonce
HIC

HIC pulveriserede Amager totalt

HIC har fået en sand højdespringer i Roberto Gallinat. Han satte 30 point mod Amager - flere af dem var slam dunks. Foto: Søren Gylling
Horsens IC løb hen over BK Amager, da sjællænderne gæstede Forum Horsens søndag eftermiddag. Opgøret endte 109-48, og dagens gæster ydede ikke megen modstand.
Annonce

Horsens: Horsens IC er en klub på helt anden planet end BK Amager, og det beviste klubben søndag eftermiddag i Forum Horsens. HIC pulveriserede gæsterne og vandt med hele 109-48. Kampen blev et vidnesbyrd om, hvor stor forskel der er på top og bund i basketligaen.

HIC er et af de bedste hold i basketligaen, og klubben tilhører Pro A-puljen sammen med Bakken Bears, Svendborg Rabbits, Team FOG Næstved, og Randers Cimbria. Ligaen er opdelt i en A og en B-pulje. BK Amager tilhører B-gruppen og er lysår bag HIC rent kvalitetsmæssigt. De fik også smæk i sæsonens første kamp, der endte med et 89-66-nederlag til et andet Pro B-hold, Herlev Wolfpack.

Der var lagt op til endnu en tur gennem kødhakkeren for gæsterne fra Amager, og hjemmeholdet HIC skuffede ikke.

Faktisk gik der otte minutter, før gæsterne fik lov til at sætte sine første point i kampen. Amagers headcoach, Almir Zeco, smed sin blazerjakke og så mere og mere sammenbidt ud på sidelinjen, som de pointløse minutter gik. Et af de største jubelbrøl i Forum Horsens blev fremprovokeret af, at gæsternes Jonathan Klussmann fik lov at score for første gang for de besøgende sjællændere.

På det tidspunkt stod der 28-2 til HIC.

Horsens IC-BK Amager 109-48 (59-17)

Basketligaen

For HIC scorede: Roberto Gallinat 30, Otis Livingston II 18, Lasse Elbæk 12, Frederik Rungby 11, Brandon Scott Gilbeck 11, Stefan Savic 11, Vedran Borovcanin 10, Barkir Serdarevic 4, Boris Vikicevic 2.

For BKA scorede: Jonathan Klussmann 17, Oscar Ruben Quackenbush 11, Louis Timms 8, Robert Fields 4, Christian Bülow 3, Aske Petersen 3, Linus Grønn 2.

Tilskuere: 788 i Forum Horsens.

Annonce

De nye amerikanere

Hjemmebanepublikummet fik lov at se nye spillere som Roberto Gallinat, Otis Livingston II og Brandon Scott Gilbeck for første gang, og de skuffede ingenlunde, selvom deres dominans kom på en noget billig baggrund.

Særligt shooting guard Roberto Gallinat skabte elektricitet i Forum Horsens med sin enorme springstyrke. Han kunne nærmeste hoppe fra gulvet og op i kurven og fik tilskuerne til at brøle som vilde, når han gentagne gange slamdunkede bolden hårdt i kurven. Han blev kampens topscorer med hele 30 point.

Center Brandon Scott Gilbeck er to meter høj og har arme så lange som telemaster, og han var en frygtindgydende faktor under kurven. Hans fysik er en gave fra Gud, og han havde ingen problemer med at opsnappe bolden på rebounds, når BK Amager gang på gang ramte forbi kurven.

Otis Livingston II's bedstemor havde taget hele turen fra USA for at se sit barnebarn spille for sin nye klub, og hun blev ikke skuffet. Point guard Otis Livingston II har en arm som en snigskytteriffel og han fandt med stor sikkerhed kurven.

Den amerikanske trio ligner en, der kommer til at tryllebinde HIC's fans. Men den er lidt svær at vurdere på baggrund af søndagens kamp. Der var ikke megen modstand.

Annonce

Storsejr til HIC

HIC-headcoach Finnur Freyr Stefánsson skiftede flittigt ud, men hjemmeholdet fortsatte den totale dominans på banen. 82-28 var stillingen, da de to mandskaber gik ind til kampens sidste periode, og forskellen på et tophold og et bundhold i basketligaen stod mejslet i granit.

Kampen endte 109-48, og sejren blev nogenlunde lige så stor som ventet.

HIC spiller igen fredag den 11. oktober klokken 18.30 på udebane mod EBAA, der er farmerhold for Bakken Bears. Det er endnu en overkommelig kamp for HIC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce