Annonce
Sport

HIC pressede Bakken Bears til det yderste

Der blev kæmpet hårdt om hver eneste bold i kampen mellem de fire seneste fire års DM-finalister fra HIC og Bakken Bears. Foto: Kim Haugaard.

HIC endte med at tabe 110-98, men holdet fik vist, at de forsvarende danske mestre ikke genvinder DM-titlen uden sværdslag.

Aarhus: Bakken Bears har været i en klasse for sig i denne sæson. De forsvarende danske mestre har vist skræmmende styrke ude i Europa, og det har siden sæsonstarten set ud til, at denne sæson blot har handlet om, hvilket hold der skulle møde Bakken Bears i finaleserien for at få sølv.

Fredagens arvefjendeopgør mellem Bakken Bears og HIC afslørede trods et nederlag til HIC på 110-98, at intet er afgjort i den henseende. De to mandskaber gav hinanden et brag af en kamp, og HIC tvang for første gang i denne sæson hjemmeholdet til at yde sit bedste i en hjemlig ligakamp.

Der blev kæmpet for hver en centimeter på banen af begge mandskaber, og det betød, at kampen blev skæmmet af et utal af fejl. Alene i første halvleg blev det til 30 af slagsen. Vi taler altså om en fejl pr. 45. sekund. Det endte med 56 fejl i alt, og hjemmeholdet var klart bedst til at omsætte fejlkendelserne i straffescoringer. Bakken Bears blev noteret for 31 point på straffe, mens HIC scorede 18 fra linjen.

HIC gav debut til 207 cm høje Cheikh Sana, der er kommet til fra Team FOG Næstved. Han bliver en gevinst for HIC. Mod de aarhusianske bjørne blev han bl.a. noteret for ni rebounds.

Kampen var helt tæt til de sidste minutter. Med små tre minutter igen blokerede Ryan Evans Brandon Tabbs layup. Det forhindrede en HIC-reducering til 99-97, og det gjorde kun ondt værre, at amerikaneren sekunder efter var at finde under HIC-kurven, hvor han med to point udbyggede føringen til 101-95.

De få sekunder afgjorde reelt det intense opgør. Kort efter var det helt slut, da Darryl Tucker fejlede Evans. Bakken-spilleren faldt til jorden, og de efterfølgende frustrationer hos Darryl Tucker kostede HIC-spiller en teknisk fejl. Hans femte fejl i kampen.

Bakken Bears er med sejren stadig ubesejret i den danske liga, og der er ingen tvivl om, at resten af grundspillet kommer til at handle om at undgå at møde aarhusianerne før en eventuel finale-serie. Med nederlaget til Bakken Bears er HIC fire point efter andenpladsen, der i øjeblikket indtages af Svendborg Rabbits. Netop fynboerne venter i HIC's næste hjemmekamp torsdag 6. december.

Annonce

Bakken Bears-Horsens IC 110-98 (54-53)

Basketligaen

Point for Bakken Bears: Tobin Carberry 31, Adama Darboe 20, Ryan Evans 19, Tylor Ongwae 12, Darko Jukic 8, Ryan Martin 7, Morten Sahlertz 6, Michel Diouf 5, Sylvester Berg 2.

Point for HIC: Vedran Borovcanin 23, Stefan Savic 20, Darryl Tucker 14, Brandon Tabb 13, Lasse Elbæk 8, Frederik Rungby 7, Charles Callison 7, Cheikh Sane 3, Oscar Jørgensen 3.

Rebounds: Bears 41, Horsens 38.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce