Annonce
HIC

HIC pelsede de sydfynske kaniner

Otis Livingston II og HIC havde problemer før pausen, men endte med at sejre sikkert over Svendborg Rabbits. Arkivfoto: Søren Gylling
Horsens IC havde problemer i hele første halvleg, men et stærkt tredje quarter knuste Svendborg Rabbits i sæsonens hidtil største udfordring for HIC.
Annonce

Horsens: Horsens IC vandt torsdag aften med sikre 78-59 over Svendborg Rabbits. Særligt tredje quarter var imponerende fra hjemmeholdets side, og trods god modstand fra gæsterne i hele første halvleg, viste HIC sig i sidste ende for stærk.

Kampen var sæsonens første store sværdslag for et nyt HIC-mandskab med en ny cheftræner i spidsen. HIC havde i sæsonens første tre kampe mødt B-ligahold i skikkelse af Værløse, Amager og EBAA, og den samlede pointscore for de tre kampe hed plus 118 til HIC.

Svendborg Rabbits er ikke et af de stærkeste hold i den danske liga, men de sydfynske gæster er dog kategoriseret som Pro A-ligahold og er dermed også markant bedre end sæsonens hidtidige modstandere.

Det virkede til, at HIC i kampens indledning blev overrumplet af gæsternes kvalitet, og første quarter var bare ikke hjemmeholdets. Dette kom bedst til udtryk, da ellers så stærke Roberto Gallinat fik slået bolden af hænderne med fuld fremdrift mod mål. Han sprang højt efter kurven uden bolden og kunne blot gribe fat i nettet, mens Svendborg angreb den anden vej.

Han var inden kampen HIC's mest scorende spiller med 24 point i snit, men i første quarter scorede han blot ét point, og HIC var bagud med 17-16.

Horsens IC-Svendborg Rabbits 78-59 (34-38)

Basketligaen

For HIC scorede: Roberto Galllinat 26, Otis Livingston II 17, Lasse Elbæk 9, Brandon Gilbeck 8, Stefan Savic 8, Frederik Rungby 3, Vedran Borovcanin 2, Kristian Friedrich 2, Barkir Serdarevic 2, Boris Vukicevic 1.

For Svendborg scorede: Peter Møller 15, Zachary Charles 12, Sebastian Aaris 12, Durell Vinson 8, Mikkel Plannthin 5, Sidney Umude 4, Oscar Jørgensen 3.

Tilskuere: 1018 i Forum Horsens.

Annonce

Ensomme satellitter

Svendborgs medrejste fanklub bestod mestendels af én meget højlydt mand med en megafon, og han havde en fest i hele kampen, hvor han både trykkede lystigt på sireneknappen og skreg i ét væk. HIC var i store problemer og bagud med 31-21 i andet quarter, fordi især gæsternes Peter Møller udviste storspil med to tre points scoringer i fuld fart.

HIC spillede mest som ensomme satellitter på et halgulv i første halvleg og ikke ret meget som et hold. Individualisternes forsøg på scoringer blev forhastede og havde ikke den fornødne præcision. På et tidspunkt lignede det en pauseføring på syv point til Svendborg, men en velspillende Otis Livingston II fik pyntet på stillingen med en tre pointer, og i pausen stod der således 38-34 til de fynske kaniner.

Svendborg Rabbits var uden sin bedste mand, Jacob Enevold Jensen. Tometermanden gik rundt som en kæmpe i et bur på sidelinjen med sin venstre hånd i gips, og kampens udfald blev et spørgsmål om, hvor vidt dagens gæster ville komme til at mangle hans faretruende fysik under kurven som kampen skred frem.

Annonce

Magtdemonstration

Noget tydede på det, for HIC begyndte at dominere efter pausen. Først satte Roberto Gallinat tre point, hvorefter Stefan Savic gjorde det samme, og som med et trylleslag var hjemmeholdet foran med 40-38. I det hele taget blev tredje quarter en magtdemonstration fra hjemmeholdet, for pludselig begyndte skuddene at sidde, som de skulle.

Roberto Gallinat løftede sit spil markant og var atter suveræn, og HIC lignede en enhed både offensivt og defensivt, hvor der ikke blev givet noget bort. Tredje quarter blev vundet af hjemmeholdet med 24-10, og Svendborgs spillere lignede mænd, der ikke anede hvad der havde ramt dem.

Derfra gik pusten endegyldigt af gæsterne, og HIC trak sig sejrrigt ud af opgøret med sikre 78-59.

HIC spiller igen den 27. oktober hjemme mod København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce