Annonce
Sport

HIC et stort skridt nærmere pokaltitlen - Bakken nedlagt i overtidsdrama

HIC er klar til pokalsemifinalen efter en hårdt tilkæmpet sejr over Bakken Bears. Foto: Kim Haugaard

HIC fortsatte den opadgående formkurve og sendte ærkerivalerne fra Bakken Bears ud i pokalmørket med en sejr på 111-106 efter overtid.

Aarhus: Der skal kåres en ny pokalmester i danske basket senere på året, når finalen spilles i Forum Horsens senere på året, og det ligger lige til højrebenet, at HIC løber med den titel, hvis man ellers kan tale om det i basket.

Hvis man skal være pokalmester, skal man slå alle de andre ud, og den læresætning levede HIC i den grad op til, da holdet besejrede ærkerivalerne fra Bakken Bears i kvartfinalen med 111-106 efter fem minutters overtid.

Næste skridt vejen mod finalen går over EBAA, der er Bakkens Bears' talenthold, og det siger alt om, at HIC nu står med alle muligheder for at sikre sig titlen som pokalmester.

Som sædvanligt var opgøret mod Bakken Bears en intens og hektisk affære. Det gik ud over præcisionen især hos hjemmeholdet. HIC havde teten i store perioder af den ordinære kamp, men hjemmeholdet fik i flere omgange kæmpet sig tilbage i opgøret.

HIC lignede allerede en vinder i slutningen af den ordinære kamp, men først missede Charles Callison en god afslutningsmulighed ved stillingen 97-95 med kort tid igen, og kort efter brændte han et straffekast, så Bakken Bears ved stillingen 98-95 kunne udligne på kampens sidste angreb. Den chance greb hjemmeholdets anfører Morten Sahlertz, der med en trepointscoring sendte kampen ud i overtid.

Her fortsatte opturen for Bakken Bears, der kom foran med 105-100. Det lignede en afgørelse med knap et minut tilbage af kampen, men Bakken Bears manglende præcision i afslutningerne gik helt fløjten i slutfasen, og selv om HIC blev tvunget til svære afslutninger, kom holdet tilbage med to trepointsscoringer, og siden så holdet sig ikke tilbage. Charles Callison gjorde skaden god igen, da han reelt lukkede kampen med et par scoringer på straffekast i opgørets døende sekunder.

Med sejren fortsatte HIC den opadgående formkurve, og står nu noteret for syv sejre i træk.

Bakken Bears - Horsens IC 106-111 efter overtid. Ordinær kamp 98-98 (46-53)

Periodecifre: 23-27, 23-26, 24-20, 28-25, 8-13

Pokal, kvartfinale

Pointscorere for HIC: Charles Callison 30, Brandon Tabb 27, Darryl Tucker 18, Vedran Borovcanin 10, Stefan Savic 7, Frederik Rungby 6.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce