Annonce
Sport

HIC'er inden pokalfinalen: Den er vel fifty-fifty

Frederik Rungby og Horsens IC spiller lørdag pokalfinale mod Bakken Bears. Arkivfofo: Charlotte Adsbol
Frederik Rungby hæfter sig ved Horsens IC's opadgående formkurve, inden horsensianerne lørdag spiller pokalfinale mod Bakken Bears.

Horsens: Der er længe imellem, det sådan for alvor lykkes Horsens IC at genere Bakken Bears.

Mere end en grundspilssejr i ny og næ bliver det ikke til for horsensianerne, som også i år så ærkerivalen sætte sig tungt på grundspillet og stå som kolossal favorit til at hente det danske mesterskab for femte sæson i træk. Og det ottende sæt DM-guldmedaljer i løbet af de seneste 10 sæsoner.

Lørdagens pokalfinale er en sjælden chance, hvis Horsens IC skal bryde den tunge århusianske dominans i forhold til det væsentligste metal i dansk basketball.

Bakken Bears går ind til finalen, der afvikles i Forum Horsens, som favorit, men Horsens IC’s Frederik Rungby ser muligheder for, at pokalen bliver i Horsens:

- Vores formkurve bevæger sig i den rigtige retning, mens Bakken Bears på det seneste tabte et par kampe.

Èt af Bakken Bears-nederlagene kom for et par uger siden, da århusianerne mødte netop Horsens IC, og Bakken Bears tabte hen mod afslutningen af grundspillet en kamp i Svendborg og spillede desuden tætte kampe mod både Næstved og Randers.

- Vi viste selv, at Bakken Bears kan slås, og det kan vi selvfølgelig gøre igen, siger Frederik Rungby.

Men samtidig er der ifølge Frederik Rungby ingen grund til at tage fejl af Bakken Bears-holdet. Han kalder holdet et af de bedste, der nogensinde har været i dansk basketball. Det er bredt og toppes af profiler som Q.J. Peterson og Ryan Evans.

- Det kræver, at vi rammer dagen, hvis vi skal slå Bakken Bears, og så skal deres bedste spillere måske ikke helt nå deres højeste niveau, siger Frederik Rungby.

Det taler ifølge Frederik Rungby til HIC’s klare fordel, at afgørelsen falder i én kamp og ikke i en serie, hvor der spilles bedst af fem eller syv kampe.

- I en serie er Bakken Bears meget svær at slå. Når det er knald-eller-fald, kan alt ske, og jeg ser vores chance for at vinde som ret god, siger han og fortsætter:

- Det er vel næsten fifty-fifty.

Annonce

En anderledes finale

På grund af corona-restriktionerne spilles finalen uden tilskuere, og dermed bliver det en pokalfinale meget ulig dem, Frederik Rungby tidligere spillede.

- Pokalfinaler spilles normalt for mange mennesker, og der sker noget på tilskuerpladserne, som man også mærker inde på banen. Kampe med mange tilskuere er de sjoveste, og jeg håber virkelig, at der åbnes for tilskuere, inden vores sæson er slut, siger Frederik Rungby.

Efter pokalfinalen venter en meget kort pause, inden HIC på tirsdag tager fat på slutspillet. Det sker med en hjemmekamp i kvartfinale-serien mod BMS Herlev Wolfpack.

De 10 seneste pokalvindere

Her er vinderne af de seneste ti pokalfinalerne hos mændene:

2020: Bakken Bears (Horsens IC)

2019: Horsens IC (Svendborg)

2018: Bakken Bears (Wolfpack)

2017: Næstved (Horsens IC)

2016: Bakken Bears (Horsens IC)

2015: Horsens IC (Randers)

2014: Svendborg (Bakken Bears)

2013: Bakken Bears (Hørsholm)

2012: Svendborg (Bakken Bears)

2011: Bakken Bears (Svendborg)

Holdet i parentes er den tabende finalist.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce