Annonce
Sport

HIC-coach fnysende arrig: Dommerne var en katastrofe

Dan Trist scorede 23 point mod Sisu, men det rakte ikke til sejr i Gentofte. Arkivfoto: Søren E. Alwan
BASKETBALL - Et formstærkt Sisu-hold sat over for et HIC-hold plaget af skader og fejlproblemer tippede ud til københavnernes fordel i en tæt, tæt basketliga-dyst torsdag aften i Gentoftehallen.

Kulissen var ikke imponerende, men de to hold gav de få fremmødte smæk for skillingen, og efter to knebne Horsens-sejre i holdenes hidtidige træf i Forum Horsens var det denne gang Sisu, der var mest cool i en slutfase, der var meget tæt.

Facit blev 91-86 efter 54-54 ved halvtid, men HIC var i front det meste af anden halvleg - sidste gang ved 83-82 med nøjagtig to minutter igen.

En vital tre points-scoring af Sisu - til 85-83 - tippede kampen, og de gule måtte i slutfasen fejle for at stoppe uret. Det blev udnyttet fra straffekastlinjen til otte point i træk af hjemmeholdet, og så var kampen afgjort.

Apropos straffekast: Sisu stod på linjen hele 38 gange i opgøret - det hører ikke til hverdagskost i ligaen.

HIC kunne knap stille hold til sidst, da tre mand - Frederik Rungby, Marin Mornar og Lawrence Alexander - måtte ud med fem fejl. Læg dertil, at amerikaneren Myles Mack er lyskeskadet, mens Will Artino - den helt store spiller i søndags mod Team Fog Næstved - trådte på en modstanderfod efter 1,57 minutter spil og ikke siden kom på banen.
De frafaldne betød bl.a., at HIC var prisgivet i reboundspillet. Sisus to store spillere, Tanner McGrew og Baru Adjehi, hentede tilsammen 30 af slagsen, og det gav ofte Sisu flere skudchancer i angrebet.

HIC-coach Arnel Dedic var selv godt en time efter opgøret fnysende arrig over udviklingen.

- Det er ok at tabe. Det sker for alle. Vi begik fejl, hentede for få rebounds og tog for pressede skud til sidst, men dommerne var en katastrofe. Jeg har ikke set noget værre i min tid i Danmark. Jeg bruger normalt ikke at kommentere på dommerne, jeg koncentrerer mig om vores hold, men det har været slemt i de seneste seks-syv kampe - og helt galt denne gang. Alle berøringer foretaget af os blev takseret til en fejl. Det føg med tekniske og overlagte fejl mod mine spillere, sagde cheftræneren, mens HIC-bussen trillede hjem mod det jyske.

På positivsiden var en næsten triple-double (tocifret udbytte i tre kategorier) fra Gabriel Iffe Lundberg. Han stod for 12 point, 12 rebounds og ni assists.

Dan Trist trak et stort læs scoringsmæssigt under kurven, selv om han mangler kamptræning efter en ankelskade. Han landede på 23 point i kampen.
Marin Mornar sendte et par vilde dunks i kurven på en dag, da han tvunget af omstændighederne spillede mange minutter. Han fik en gevaldig blodtud undervejs, men kom tilbage på banen efter behandling.

På minussiden var bl.a., at landsholdsspilleren Frederik Rungby fejlede ud efter kun 11 minutter på banen - uden overhovedet at komme på tavlen i opgøret.

- Det var lige meget, hvad han gjorde, så blev det takseret til en fejl. Der må være en mening med, at dommerne møder op. Deres måde at dømme på så overlagt ud, sagde Arnel Dedic, der følte sig hæmmet af, at HIC-bænken blev idømt en teknisk fejl undervejs. Dermed balancerede træneren på randen af diskvalifikation og efterfølgende karantæne, hvis han forløb sig yderligere.

Unge Oscar Jørgensen kom heller ikke til fadet. Han fik begrænset spilletid denne gang.

Bakken Bears vandt topkampen hos Team Fog Næstved torsdag, og dermed er Bakken og HIC noteret for hver tre nederlag i grundspillet. HIC har teten ved ligestilling pga. to sejre i de indbyrdes kampe, men det ligner en gyser om førstepladsen i grundspillet - og Bakken har fordel af hjemmebane i de to resterende indbyrdes opgør 23. og 26. februar.
- Will Artino skal tjekkes i løbet af fredagen, men jeg forventer, at hans vrid i foden er alvorligt. Myles Mack er i fremgang, men det er en alvorlig skade, han døjer med i lysken, så han er ikke aktuel til Bakken-kampene. Han har brug for 15-20 dage mere, inden han kan spille. Vi håber på, at han kan være med i den sidste eller de to sidste grundspilskampe, lød det fra Arnel Dedic.

HIC spiller igen på tirsdag hjemme mod Svendborg Rabbits.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce