Annonce
Sport

HH vil tilbage til toppen af dansk håndbold - her er vejen frem

Så mange nye spillere er der i H's 1. divisionstrup til den nye sæson, fra venstre cheftræner Henrik Okkerstrøm, Laura Nørgaard, Amalie Jacobsen, Camilla Sommer, Marie Louise Søberg, Stephanie Rasmussen, Cecilie Thomsen, Steinunn Hansdottir, Camilla Madsen, Marie Louise Sundgaard, Mia Møller og assistenttræner Jan Laugesen. Foto: Martin Ravn.

10 kontrakter skaber stor forstærkning af Horsens HK's 1. divisionstrup.

Horsens: Horsens Håndboldklub vil tilbage i toppen af dansk håndbold.

Det fastslog Jørgen Møller, direktør for HH elite, ved præsentationen af det nye 1. divisionsholdmandag aften hos Horsens Golfklub.

Han har skabt det økonomiske grundlag, så HH kan indføre kontrakter for første gang i mange år.

10 spillere er på kontrakt fra starten.

Førsteholdstruppen er på 16 spillere, og 10 af dem er kommet udefra.

- Vi ser en ekstra chance for oprykning, fordi ligaen udvides fra 12 til 14 hold, siger cheftræner Henrik Okkerstrøm.

- Målsætningen er, at vi skal placere os blandt de fem bedste i første halvdel af turneringen, og så skal vi op blandt de tre bedste efter jul. De to bedste hold rykker direkte op, nr. 3 skal møde nr. 12 fra ligaen om den sidste plads. Aalborg, Sønderjyske, Hadsten og Skanderborg er de fire hårdeste konkurrenter, siger Henrik Okkerstrøm. Vi spillede uafgjort mod Aalborg i en træningskamp, men jeg vurderer, at de er lidt foran os, fordi de har flere rutinerede spillere.

Han har arbejdet meget med at skabe en træningskultur.

- Det har vi ikke haft tidligere, men nu har vi sultne spillere, der har været vant til at træne meget. Vi træner håndbold fire gange om ugen og fysik et par gange ud over det. 10 nye spillere er en meget stor del af holdet, men jeg er ikke bange for at få så mange nye spillere på én gang. I mine syv år som træner for U18 i FC Midtjylland fik jeg nye spillere hele tiden, og vi fik det til at fungere, siger han.

Vindermentalitet

- Jeg oplever en vindermentalitet blandt spillerne. Det er tydeligt, at de ikke er kommet til HH for pengenes skyld, men på grund af ambitioner, siger HH-direktør Jørgen Møller.

De nye spillere er Stephanie Rasmussen (Skanderborg), Camilla Sommer (Bjerringbro), Stenunn Hansdottir (Skanderborg), Marie Louise Sundgaard (Bjerringbro), Amalie Jacobsen (SK Aarhus), Mia Møller (Skanderborg), Camilla Madsen (Fredericia), Marie Louise Søberg (Bjerringbro). Laura Nørgaard (EH Aalborg) og Cecilie Thomsen (SK Aarhus).

Seks af spillerne fra sidste sæson er stadig med i truppen:

Sofie Fynbo, Frederikke Rasmussen, Janne Brandt Andersen, Laura Hjortshøj, Mette Brandt og Marta Hedenquist.

Sidstnævnte er svensker og eneste udlænding i truppen.

HH vandt med 32-13 i en træningskamp mod AGF, der er en af modstanderne i 1. division.

Hjemme igen

En af de 10 nye Steinunn Hansdottir er en gammel kending, der nu vender hjem efter afstikkere til Sønderjyske i et halvt år, Skanderborg og et halvt år på Island, hvor hun er landsholdsspiller. Hun har spillet20 landskampe. Hun er blevet hærdet af to perioder med Sønderjyske og Skanderborg, der kæmpede i ligaen. Hun er fra Egebjerg, har spillet ungdomshåndbold i HH og bor fortsat i Horsens, mens hun læser til lærer i Århus. Hun er færdig som lærer i 2020.

- Jeg tror, det bliver en turnering med mange jævnbyrdige kampe i toppen, og jeg vurderer, at vi har en stærkere trup end min gamle klub Skanderborg, siger Stenunn Hansdottir.

Hendes kæreste hard et fint med, at hun træner seks gange om ugen.

HH starter turneringen med udekamp mod Bjerringbro fredag 8. september og har første hjemmekamp 17. september mod Skanderborg i Forum Horsens.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce