Annonce
Horsens HK

HH's kvinder gled i norsk olie, men rejste sig til sidst

Melissa Petrén scorer et af sine mål mod Herning-Ikast. Foto: Peter Leth-Larsen.
Herning-Ikasts norske spillere var en klasse bedre end de nyoprykkede Horsens-spillere i premieren i Forum Horsens, men HH Elite kom stærkt igen i anden halvleg.
Annonce

Horsens: De nyoprykkede Horsens-kvinder gled i norsk olie i Forum Horsens i premieren mod Herning-Ikast, der vandt 32-23 efter 15-8 ved pausen.

Kampen formede sig som to vidt forskellige halvlege. Første halvleg med opvisning af gæsterne, anden halvleg som et fint come-back af HH Elite, da gæsterne sendte reserverne på banen.

Uldjyderne kom med en hær af norske stjernespillere, der understregede, hvorfor Herning-Ikast igen kommer til at spille med i top-tre i den danske elite.

Tonje Løseth, Helene Fauske, Stine Skogrand, Jeanette Kristensen og Vilde Johansen var kampens store spillere.

HH's bedste var endnu engang målmand Frederikke Rasmussen. Hun startede på bænken, men afløste Claudia Rompen ved stillingen 9-4.

Ved pausen havde Herning-Ikast allerede afgjort kampen med en føring på 15-8.

Herning-Ikast var stærk i forsvaret, og Horsens-holdet mistede adskillige bolde på upræcise indspilninger til stregen, hvor Line Skak og Ricka Gindrup blev pakket ind i en uldjyde-sandwich. Det virkede naivt, at Horsens blev ved med at spille bolden ind, hvor de mistede den gang på gang, fordi der var lukket af.

HH havde igen problemer på fløjene, hvor de ganske enkelt ikke var farlige nok.

Melissa Petrén, HH's svenske landsholdsspilller, fik blomster før kampen, men midt i kampen sad hun ude meget længe, selv om hun er holdets bedste playmaker.

HH-træner Henrik Okkerstrøm valgte at fordele spilletiden, velvidende at slaget alligevel var tabt, og Camilla Madsen var et af lyspunkterne.

Herning-Ikasts tyske målmand Sabine Englert, der af mange anses for at være den bedste i den danske liga, skabte stor respekt hos HH Elites skytter, der misbrugte flere oplagte chancer mod den tyske klassemålmand.

Mathias Madsen har skabt et bredt hold, der har fysikken og håndboldevnerne til at spille med i toppen af dansk håndbold - takket være norske profiler.

HH Elite-Herning/Ikast 23-32 (8-15)

Liga, kvinder

Mål for HH: Frederikke Gulmark 5, Melissa Petrén 5, Camilla Madsen 4, Emily Baunsgaard 3, Mette Lassen 2, Ricka Gindrup 2, Othilia Christensen 1, Charlotte Bisser 1.

Mål for Herning-Ikast: Helene Fauske 7, Tonje Løseth 5, Michala Møller 4, Sarah Iversen 3, Jeanett Kristensen 3, Naja Nissen 3, Emilie Steffensen 2, Stine Skogrand 2, Emma Friis 2, Henriette Hansen 1.

Annonce

Stærke bagspillere efter pausen

I anden halvleg spillede HH Elite mere frigjort i takt med gæsternes sikre føring, men de kun 324 tilskuere fik aldrig en fornemmelse af en hjemmesejr. Dertil var gæsterne alt for stærke. Camilla Madsen, Frederikke Gulmark, Melissa Petrén samt Emily Baunsgaard fik lov at boltre sig med flotte mål, fordi midtjyderne sendte reserven Jessica Ryde på mål.

Det gav også mulighed for mål fra fløjene.

Efter 50 minutter var HH Elite endda bedst i anden halvleg, da de fik reduceret til 26-20.

Herning-Ikasts træner Mathias Madsen fik fuld udnyttelse af sin bredde i anden halvleg.

- Vi spillede en pinlig ringe første halvleg, men jeg var tilfreds med anden halvleg, sagde HH Elites træner Henrik Okkerstrøm.

- Jeg var meget tilfreds, sagde Herning-Ikasts træner Mathias Madsen. Vi fik skabt en god føring og fik lejlighed til at bruge hele holdet i anden halvleg. Vi slækkede lidt på forsvaret, men jeg var meget tilfreds med de unge.

- Vi havde stor respekt for Herning-Ikasts tyske målmand, men i anden halvleg viste vi det rette udtryk, sagde HH Elites bedste markspiller Camilla Madsen. Det var en dejlig fornemmelse at få spilletid efter pausen, og vi fik samlet selvtillid til lørdagens kamp i Aalborg. Jeg følte selv, jeg fik mig skudt ind med nogle gode langskud.

Frederikke Gulmark havde travlt i forsvaret over for Herning-Ikasts skarpe skytter. Foto: Peter Leth-Larsen
Frederikke Rasmussen var igen bedste spiller hos HH Elite. Foto: Peter Leth-Larsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce