Annonce
Horsens HK

HH's førstemålmand skadet under den sidste træning

Daniela Gustin fik en flot debut hos HH med seks mål. Foto: Charlotte Adsbøl.
Frederikke Rasmussens skade ødelagde premierekampen mod Aarhus United - HH Elite var chanceløs.

Horsens: HH Elite fik forårspremieren mod Aarhus United ødelagt under den afsluttende træning. Førstemålmand Frederikke Rasmussen blev skadet, da hun faldt over en bold, og uden hende var HH Elite chanceløs mod et velfungerende Aarhus-hold.

Aarhus vandt kampen med 34-26.

Aarhus United scorede på samtlige angreb i de første 20 minutter. HH fulgte med til 4-4, men gæsterne kom foran 8-4, 11-6, 15-7, 17-11 og ved pausen med 18-12.

Det store lyspunkt hos Horsens-holdet var den svenske landsholdsspiller Daniela Gustin. Hun åbnede kampen med HH's tre første mål, men Lars Frederiksen turde ikke trække større veksler på hende med risiko for, at hendes gamle korsbåndsskade sprang op igen, så hun spillede kun de første 10 minutter i begge halvlege. Alligevel nåede hun at score seks mål.

Aarhus spillede med et offensivt forsvar, der lukkede af for HH's topscorer Melissa Petrén, og HH havde store problemer med at finde ud af modstandernes offensive opdækning. Det førte flere gange til kendelser for passivt spil. De pågående århusianere var også aggressive i angrebet med smukke hopskudsmål fra Julie Pontoppidan og Celine Lundby.

HH-træner Lars Frederiksen forsøgte med syv-mod-seks, og det hjalp lidt, men Horsens-holdet spillede for meget sidelæns. Der var for lidt power i gennembruddene, og det var svært at finde hullerne i Aarhus-forsvaret.

Camilla Madsen var bedste langskytte hos HH med tre gode mål i første halvleg. Også Frederikke Gulmark bidrog med tre fine gennembrud.

HH Elite-Aarhus United 26-34 (12-18)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for HH Elite: Daniela Gustin 6, Melissa Petrén 5, Frederikke Gulmark 5, Camilla Madsen 3, Emily Baunsgaard 3, Camilla Sommer 2, Charlotte Bisser 2.

Mål for Aarhus United: Celine Lundbye 12, Julia Pontoppidan 8, Charlotte Mikkelsen 4, June Bøttger 3, Lisa Marie Hammer 2, Marie Aamand 2, Frederikke Hedegaard 1, Helena Elver 1.Edita Nukovic 1.

Udvisninger: Horsens 2, Aarhus 1.

Tilskuere: 848

Annonce

Slaget var tabt

Slaget var tabt for HH, da de kom ud til anden halvleg, og selv om de sled tappert, blev der aldrig spænding om resultatet.

Aarhusianerne var hele tiden syv-otte mål foran.

HH lod den unge Lucca Hede vogte målet det meste af anden halvleg.

Aarhus United gik tilbage til et mere passivt forsvar, og det gav mere plads til Melissa Petrén.

Holdene byttede mål fra 19-12 til 31-24.

Lars Frederiksen fik det gule kort for at brokke sig over de to kvindelige dommere.

De var ikke gode, men havde ingen indflydelse på Aarhus-sejren.

Kampens oplevelse var Aarhus' Celine Lundbye Kristiansen, der scorede 12 mål.

Frederikke Rasmussen var tilskuer til hele kampen og var hårdt savnet.

- Jeg vred om på foden og ved ikke, om jeg kan spille i Herning næste lørdag, sagde Frederikke Rasmussen

- Jeg havde forventet hårdere modstand fra HH, sagde Aarhus-træner Heine Eriksen. Vores målmænd tog heller ikke så meget, så jeg mener ikke, at det kun var målmandsduellen, der afgjorde kampen til vores fordel.

- Det er umuligt at vinde en håndboldkamp med kun to-tre redninger, men jeg vil rose pigerne for en god indsats, sagde HH-træner Lars Frederiksen. Selvfølgelig kunne forsvaret være bedre, men angrebsmæssigt fortjener de ros for at score 26 mål.

Lars Frederiksen kom på en hård opgave i sin første kamp uden sin førstemålmand, og han havde sine slagsmål med de to kvindelige dommere. Foto: Charlotte Adsbøl.
Rikke Schmidt fik debut for HH Elite efter seks et halvt års fravær fra ligaen, og hunkunne ikke løse problemet efter den skadede Frederikke Rasmussen. Foto: Charlotte Adsbøl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce