Annonce
Sport

HH's Amalie Wichmann er ude i to måneder

Amalie Wichmann er overrasket over HH's gode statr i 1. division, men er blevet sat tilbage af en skade. Foto: Michael Just.

Horsens Håndboldklub hårdt ramt af to alvorlige skader - Emily Baunsgaard er først klar efter jul.

Horsdens: Forventningerne var store, da det lykkedes for Horsens Håndboldklub at hente den 23-årige ligaspiller Amalie Wichmann til Horsens før denne sæson.

Amalie Wichmann var topscorer i 1. division, da hun spillede for Skanderborg, og det fik Team Tvis Holstebro til at skrive kontrakt med hende midt i sæsonen for tre år siden.

Nu har Amalie Wichmann imidlertid fået lægens dom: To måneders pause.

- Den er galt med mit korsbånd. Jeg skal passe meget på, at jeg ikke starter for tidligt. Genoptræningen er uhyre vigtig, så jeg ikke risikerer at forværre skaden. Så taler vi om en meget længere pause, siger Amalie Wichmann.

Hun blev skadet i 1. divisionskampen mod Sønderjyske, og det samme blev Emily Baunsgaard. Lægen har også dømt hende til to måneders pause med en brækket finger og en skadet fod.

De to nye HH-spillere kan se frem til at fejre jul, inden de spiller deres næste håndboldkamp.

Annonce

Potentiale til oprykning

Amalie Wichmann fik sin håndboldopdragelse i Rødovre og fortsatte karrieren i Nykøbing Falster, der allerede dengang var en sprudlende håndboldby. Byen var lige så meget håndbold-købing som revykøbing, og den blonde håndboldpige spillede på landsholdet på U16, U17, U18, U19 og U20.

Hun fortsatte til Skanderborg, hvor hun markerede sig som ligatopscorer, videre til Team Tvis Holstebro og nu Horsens.

- Jeg lever som professionel håndboldspiller og passer samtidig et fjernstudium i finansøkonomi. Jeg har været vant til at være hjemmefra i en tidlig alder. Det er et spring at flytte fra familien i København og til tre jyske byer, men jeg har fået et stort netværk herovre. Det er jo her, det foregår, i dansk kvindehåndbold, og jeg har vænnet mig til, at familien er et par timer væk, siger Amalie Wichmann.

Kæresten Jonas Corneliussen spillede både i Skanderborg og Odder, og han er nu flyttet til Maribo og spiller for Sydhavsøerne. Det er lidt upraktisk, når Amalie nu er langtidsskadet.

- Det har været en turbulent tid. Sportsligt har holdet klaret sig endnu bedre, end jeg havde forventet, men for mit eget vedkommende har det været hårdt på grund af et dødsfald i nærmeste familie, siger hun.

Amalie Wichmann kæmper med sorg, skader og støtte til sin far, der er blevet alene. Hun er ikke så nem at slå ud, og hun ser frem til at vende tilbage på håndboldbanen.

Optimist

- Jeg ser optimistisk på fremtiden. Målet er oprykning, og hvis det lykkes, tror jeg, vi har gode chancer for at bide os fast i ligaen, efter at den nu er udvidet til 14 hold.

- Det er gode spillere, der er kommet til Horsens til denne sæson, og vi er mange til at tage ansvar. Jeg har stadig halvandet tilbage af min kontrakt i Horsens HK. Lige nu koncentrerer jeg mig om at genoptræne, så jeg kan komme tilbage på håndboldbanen igen, siger Amalie Wichmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce