Annonce
HH Elite

HH-profil har toppet stor sæsonstart med udtagelse til landsholdet: Torsdag håber hun at spille sig tættere på VM-slutrunden i december

Laura Damgaard spillede ikke sin bedste kamp for HH Elite, da holdet mødte Odense i weekenden. Playmakerens måltotal på 36 scoringer i seks kampe har dog været nok til at overbevise landstræner Jesper Jensen om, at hun fortjente en plads som afløser i truppen til de forestående EM-kvalifikationskampe mod Østrig og Færøerne. Foto: Michael Just
Fast spilletid og en nøglerolle i HH Elites angrebsspil har medvirket til, at Laura Damgaard igen er at finde i landsholdstruppen, hvor hun er blevet hentet ind efter to skadesafbud.

Horsens: Egentlig var hun ikke udtaget til truppen, men skader til henholdsvis Simone Petersen og Ida-Marie Dahl i den seneste runde af kvindeligaen betød, at Laura Damgaard fra HH Elite mandag blev indkaldt som den ene af to erstatninger forud for landsholdets EM-kvalifikationskampe mod Østrig og Færøerne.

Selvfølgelig skaber det også værdi i form af publikumsinteresse og omtale lokalt. Det er én ting. Noget andet er, at det giver os langt større chance for at blive udvalgt til TV-kampe, da landsholdsspillere generelt er interessante for et bredere publikum.

Jørgen Møller, direktør i HH Elite

Dét kort før, at truppen skulle samles i Vejle - men alligevel ikke helt uventet.

- Jeg har jo været med omkring holdet det sidste års tid, så da jeg hørte, at Simone var blev skadet, vidste jeg godt, at jeg nok var den næste i køen, siger Laura Damgaard, der har haft en mere end godkendt start på sæsonen for HH Elite efter skiftet fra Viborg HK i sommer.

Annonce

I skrivende stund er hun den fjerdemest scorende spiller i kvindeligaen - med 36 mål i seks kampe.

- Selvom jeg var i betragtning til landsholdet, da jeg skiftede til Horsens, var det en del af ambitionen at kommer til at spille endnu mere og bibeholde den plads, siger HH-profilen, som ikke tør sætte forventningerne for højt med henblik på VM-slutrunden i Spanien i december.

- Det kunne selvfølgelig være enormt fedt, men jeg kender jo konkurrencesituationen på landsholdet, så nu handler det bare om at udnytte minutterne bedst muligt i de her to landskampe. Jeg skal forsøge at sætte de andre i scene i playmakerrollen og placere mig selv i de rigtige positioner til selv at blive farlig.

Øger chancen for TV-kampe

Udtagelsen af Damgaard vækker naturligvis glæde på direktionsgangene i HH Elite.

- Det gør mig sindssygt stolt at se to af vores spillere udtaget til landshold. Damgaard på det danske og Nina Dano på det svenske, siger direktør Jørgen Møller.

Han fortæller, at det fra start har været klubbens ønske at hjælpe Laura Damgaard tilbage i landsholdsvarmen. En process, der nu er lykkedes og som gerne må gentage sig med flere Horsens-spillere.

- Selvfølgelig skaber det også værdi i form af publikumsinteresse og omtale lokalt. Det er én ting. Noget andet er, at det giver os langt større chance for at blive udvalgt til TV-kampe, da landsholdsspillere generelt er interessante for et bredere publikum, siger Jørgen Møller.

- Det jo det første, der bliver spurgt om, når vi henvender os til potentielle sponsorer: Bliver kampene vist i TV? Og gør de det, giver det altså en indgang til nogle større nationale og internationale virksomheder.

Landsholdets kamp mod Østrig bliver spillet torsdag aften i Forum Horsens, inden Færøerne søndag venter på udebane.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Sundhedsordførere ser intet behov for restriktioner

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce