Annonce
Sport

HH på vej tilbage som talentfabrik

HORSENS - For et år siden var Horsens Håndboldklub tæt på at ramme et isbjerg som en håndboldens Titanic.

Nu sprudler klubben af optimisme, både søkonomisk og sportsligt.

Det kan virke underligt, når man læser tabellen i ligaen, men HH har brugt den seneste tid til at rette op på økonomien, godt hjulpet af Horsens Kommune, og økonomien sætter dagsordenen for det sportslige.

- Den økonomiske udvikling i dansk håndbold bevirker, at vi tror på, at vi kan få bedre spillere for færre penge, siger HH-lederen Lars Bilberg.

Færre udlændinge

De kontrakter, HH lavede før finanskrisen, udløber til sommer, og der er lagt op til nye tider for de spillere, der skal forhandle nye kontrakter.

- Ligaen kommer til at ændre sig, så der bliver langt flere danske spillere på holdene, siger HH-træner Claus Mogensen. Viborg og FC København vil stadig have mange udlændinge, men FC Midtjylland har kontaktet Jyllands største U-18-talenter, og den tid, da der var 93 udlændinge i ligaen, er slut. Vi har fem udenlandske spillere i øjeblikket, og jeg forventer omkring 50-60 udlændinge i nærmeste fremtid. - - Vi er det unge hold i ligaen. Udviklingen slår igennem allerede nu. Sverige har indført, at en dansk klub skal betale 300.000 kr. for en svensk spiller, der er udviklet i svensk håndbold. Det er, hvad en dansk klub skal betale for playmakeren Isabelle Gullden, der er det største talent i svensk håndbold lige nu, og det er der ingen danske klubber, der vil betale, forudser HH-træneren.

Talentfabrik

Horsens Håndboldklub har været dansk håndbolds talentfabrik. Det har lignet en fabrik med nedsat produktion.

- I øjeblikket har vi Sabina Rasmussen, Kirsten Balle, Lisette Pedersen, Olivera Jurisic og Maria Christensen i min trup, men vi har et stærkt U-16-hold på vej. Mathilde Bjerregaard er fysisk stærk og kan få debut allerede i næste sæson. Camilla Meineche er tredjemålmand. Hun kæmper med rygproblemer og kan ikke træne, men når hun bliver klar, er hun en målmand med muligheder. Vore bedste U-16- og U-14-hold er blandt de bedste i Jylland, og de har allerede vundet titler.

HH-træneren har alle sine spillere til rådighed i øjeblikket, fordi ingen HH'ere er til VM. HH træner sammen med Randers et par gange og skal også træne sammen med Skanderborgs juniorherrer.

HH starter mod Team Tvis Holstebro den 8. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce