Annonce
Horsens HK

HH-målmand: Skytterne er meget skarpere i ligaen

Frederikke Rasmussen har været en vigtig brik på HH Elites ligahold. Her klarer hun med en fodparade i anden sals højde. Foto: Charlotte Adsbøl.
Frederikke Rasmussen har været bedste HH'er i første del af ligaen, men hun bliver endnu bedre, når hun lærer skytterne at kende.

Horsens: HH Elites målmand Frederikke Rasmussen har været bedste HH'er i første del af ligaen, men det har været en stor omvæltning at komme fra 1. division til ligaen.

- Der er stor forskel. Spillestilen er anderledes, og skytterne skyder meget bedre. De afventer skuddene længere, og man kan ikke bare gå til den ene side. Det er fysikken, der kommer til udtryk, siger Frederikke Rasmussen.

- Et af problemerne er, at man møder helt nye modstandere. Jeg er sikker på, at jeg får bedre chancer for at klare, når jeg lærer skytterne bedre at kende og kender deres vaneskud, siger hun.

Et af problemerne er, at man møder helt nye modstandere. Jeg er sikker på, at jeg får bedre chancer for at klare, når jeg lærer skytterne bedre at kende og kender deres vaneskud.

Frederikke Rasmussen

Sagesløs

Frederikke Rasmussens seneste oplevelse var topholdet Odense.

- De kom med 11 landsholdsspillere, og de er bare fantastiske. Jeg fik ikke mange chancer for at klare, og ofte havde de frit løb mod mit mål. Det var ikke særlig sjovt, erkender hun.

- Vi arbejder meget på at justere forsvaret hele tiden. Det kan altid blive bedre, men jeg synes, det går fint med samarbejdet mellem målmand og forsvar. Vi forsøger at få modstanderne til at afslutte, hvor de har deres svageste punkter. Det kan være, vi lukker op for en fløj og lignende, siger hun.

- Selv om spillerne kommer fra forskellige klubber, er danske spillere ret ens med hensyn til forsvaret. Vi lægger lag på lag hele tiden, siger hun.

Frederikke Rasmussen og forsvaret arbejder meget med højden i forsvaret.

- Når modstander har gode skytter udefra, er det vigtig, vi har den rette højde i vort forsvar, siger hun.

Annonce

Målsætningen

Frederikke Rasmussen og holdkammeraterne har en målsætning om at gå på juleferie med fire points på kontoen, men hvor skal de to sidste point komme fra? Ajax er et godt bud.

- Jeg har selv spillet i Ajax og har spillet sammen med et par af deres spillere. De har spillet sammen i flere år og kender hinanden. Derved har de mere tryghed.

- Vi håber hele tiden, at vore modstandere har en dårlig dag. Så er vi klar til at slå til. Jeg synes, Viborg har et rigtig godt hold med unge talenter og gode spillere på alle pladser, men de tabte med 15 mål til Esbjerg, så det kunne tyde på, at de ikke ramte dagen. Det må gerne ske igen mandag aften.

- Vort overordnede mål er at blive i ligaen, understreger Frederikke Rasmussen, hvis kontrakt udløber efter denne sæson.

Hun får en uges pause og juleferie mellem 13. november og nytårsaften, mens Melissa Petrén tager til VM med Sverige i Japan.

Frederikke Rasmussen er københavner med en fortid i AB, Ajax og Ydun, men hun trives fint i Jylland.

Hun tog på college i Ikast og spillede for FC Midtjylland, hvor hun fik Henrik Okkerstrøm som træner. Nu bor hun i Emil Møllersgade i Horsens. Hun havde planer om at læse til lærer, men det har der ikke været tid til, fordi hun har et job som lærervikar i Hedensted ved siden af håndbolden.

- Jeg er glad for at bo i Horsens. Det er en hyggelig by. Folk er hele nede på jorden, og jeg har en masse gode kolleger som lærervikar, så jeg har det pragtfuldt i Horsens, siger Frederikke Rasmussen.

Og hun får det endnu bedre, hvis HH Elite klarer frisag i håndboldligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce