Annonce
Håndbold

HH henter hollandsk målmand

Claudia Rompen i samtale med Sønderjyskes træner Olivera Kecman. Foto: Claus Thorsted
22-årige Claudia Rompen deler målmandsposten med Frederikke Rasmussen i Horsens Håndboldklub i ligaen.
Annonce

Horsens: Et par uger efter oprykningen er Horsens Håndboldklub klar med sin første forstærkning.

Det er den 22-årige hollænder Claudia Rompen, der er på ungdomslandsholdet i Holland.

Hun er udset som Hollands kommende målmandsstjerne, når Tess Wester fra Odense skal udskiftes.

Claudia Rompen har skrevet en to-årig kontrakt med HH.

- Jeg har valgt at skifte til Horsens, fordi jeg kender holdet. Vi har spillet mod dem flere gange. Det er en klub med ambitioner, og det er min store chance for at komme til at spille i ligaen, siger Claudia Rompen. Jeg vil gerne blive i Danmark i mange år.

Hun har spillet for Sønderjyske de seneste to sæsoner og var med til at besejre HH i Forum Horsens i topkampen med 1300 tilskuere.

- Det var en sjov kamp, fordi kampen havde stor betydning, og fordi der var mange tilskuere. Jeg kender HH's målmand Frederikke Rasmussen og glæder mig meget til at arbejde sammen med hende, siger Claudia Rompen.

- Jeg kender Horsens Håndboldklub og har spillet mod dem flere gange, og det er min chance for at komme til at spille i håndboldligaen.

Claudia Rompen, ny målmand i HH

Annonce

Flytter til Horsens

Claudia Rompen taler imponerende godt dansk allerede efter mindre end to år i Danmark. Man kan stort set ikke høre, at hun ikke er indført dansker.

- Jeg har gået på sprogskole sammen med nogle af mine medspillere, og jeg har en dansk kæreste. Han bor i Aarhus i øjeblikket, men vi har aftalt, at vi flytter sammen i Horsens. Vi satser på at finde en lejlighed i juni, siger Claudia Rompen.

Hun spiller stadig for Sønderjyske, der kæmper om oprykning.

- Vi tabte den første kamp mod Bjerringbro, men hvis vi slår dem i de næste to kampe, skal vi møde Ajax om at rykke op i ligaen. Hvis vi taber til Bjerringbro på onsdag, er vores sæson slut, siger Claudia Rompen, der bor i Aabenraa i øjeblikket.

Hun er førstemålmand på U-landsholdet, men har endnu ikke fået debut på A-landsholdet, der bl.a. har vundet EM-sølv.

Hun har spillet for VL Geelen og Venlo i Holland, inden hun tog til Danmark for to år siden.

Ud over at være en lovende målmand er hun kendt for sine lange præcise udkast, og hun har scoret utallige gange i et tomt mål. Her er hun ekstraordinær stærk.

- Vi har valgt Claudia Rompen, fordi hun er et målmandstalent ud over det sædvanlige, siger HH-træner Henrik Okkerstrøm. Med Frederikke Rasmussen og Claudia Rompen har vi to stærke målmænd. Vi vælger ikke en førstemålmand. De må kæmpe om pladsen, og den bedste kommer til at spille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce