Annonce
Sport

HH har holdet til at rykke op i ligaen

Märta Hedenquist (nr. 20) kommer til at spille en vigtig rolle for HH i den kommende sæson både som ankerkvinde i forsvaret og via sine afslutninger fra stregen i angrebet. Foto: Michael Just

HH's 1. divisions kvinder i håndbold er blandt favoritterne til at rykke op i ligaen. Truppen er blevet styrket og gjort bredere, og samtidig stiger forventningerne om en topplacering.

Annonce

Horsens: HH Elite præsenterede mandag aften truppen, der - om alt går vel - skal føre Horsens tilbage i kvindernes håndboldliga. Klubben rykkede ud i 2010, men nu har HH fået rejst sig og har for første gang siden en realistisk mulighed for at komme tilbage i det gode selskab.

Truppen er blevet væsentligt forstærket og består til den nye sæson af 18 spillere, så forudsætningerne for at opnå et topresultat er til stede.

- Vi har en direktør, der er meget offensiv i forhold til, at vi skal rykke op. Vi har også et godt hold, men en oprykning kommer kun via hårdt arbejde, og hvis vi bevarer ydmygheden, siger træner Henrik Okkerstrøm.

Han udpeger Sønderjyske og Gudme som de hårdeste konkurrenter i topstriden. Nummer et i 1. division rykker direkte op, mens nummer to og tre skal mødes i en duel om retten til at møde nummer næstsidst fra ligaen, så nåleøjet i forhold til oprykning er meget lille.

Henrik Okkerstrøm er godt klar over, at mange peger på HH som oprykningsfavorit.

- Vi går ikke så meget op i, hvad andre siger. Vi prøver at tale det ned og tage en kamp ad gangen, siger Henrik Okkerstrøm.

HH indleder den nye sæson fredag den 14. september med en hjemmekamp mod Bjerringbro.

Som optakt har HH spillet syv træningskampe. De tre mod ligaholdene fra Aalborg, Aarhus og Holstebro blev tabt, mens to hold fra Norge, et fra Japan og Fredericia fra 1. division er blevet besejret.

HH's trup

HH's førsteholdstrup består af følgende 18 spillere til den kommende sæson:Højre fløj:

Marie-Louise Sundgaard, Charlotte Bisser

Venstre fløj:

Steniunn Hansdottir, Camilla Sommer, Katrine Nissen

Stregspillere:

Märta Hedenquist, Laura Nørgaard, Camilla Sommer

Bagspillere:

Sofie Fynbo Larsen, Camilla Madsen, Marie Louise Søberg Nissen, Mia Møller, Nadja Lærke Jensen, Amanda Brogaard, Amalie Wichmann, Emily Baunsgaard

Keepere:

Lærke Sofie Sørensen, Frederikke Mono Rasmussen

Mikael Jensen (t.v.) er ny assistent for Henrik Okkerstrøm. Han kommer med masser af erfaring senest fra Fredericia 1. divisionskvinder. Foto: Michael Just
Annonce

Rolig højrehånd til Okkerstrøm

Ud over en række nye spillere har HH også fået tilført Mikael Jensen, der afløser Jan Laugesen som assistent for Henrik Okkerstrøm.

- Det vigtigste er, at han kan være med til alle vores træninger, så vi nu er to om arbejdet, og så er han mere rolig end mig til kampene, smiler Henrik Okkerstrøm.

Mikael Jensen, der i de seneste sæson har stået i spidsen for Fredericias kvinder i 1. division, glæder sig til at være en del af oprykningskapløbet.

- Det sværeste bliver at håndtere, at alle andre vil stikke en kæp hjulet på os. Mine fem sæsoner i 1. division har lært mig, at det altid er uforudsigeligt. Der er altid et hold, som man ikke havde regnet med, der blander sig i toppen, siger Mikael Jensen.

- Vi får en fordel i, at vi med vores brede trup kan træne godt. I Fredericia havde jeg f.eks. ikke 18 spillere, og så skal vi have fokus på at kunne håndtere det pres det er, at være det hold, som alle gerne vil slå, siger Mikael Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce