Annonce
Håndbold

HH-formand: Jeg tror ikke på mere håndbold i denne sæson

- Det giver ingen mening at genoptage turneringen, når DHF har lukket turneringen ned for denne sæson, siger Jørgen Møller. Foto: Charlotte Adsbøl.
Kan HH Elite stadig nå at rykke ned? Skal turneringen genoptages inden 30. juni? Det er det store spørgsmål, som repræsentantskabet skal tage stilling til.

Horsens: - Jeg tror ikke på, at vi kommer til at spille mere håndbold inden 1. juli. Det giver ingen mening, når DHF har lukket turneringen ned.

Det siger HH Elites direktør Jørgen Møller.

Dansk Håndbold Forbund vil hurtigst muligt indkalde repræsentantskabet, som skal nå frem til at beslutning om, hvordan sæsonen skal afsluttes.
Den oprindelige afgørelse, som var truffet af Udvalget for Professionel Håndbold, er blevet kendt ugyldig af Håndboldens Appelinstans.
Eftersom coronakrisen forhindrede, at turneringerne kunne færdigspilles, valgte Udvalget for Professionel Håndbold at afslutte sæsonen med en afgørelse på skrivebordet.
Her blev Team Esbjerg og Aalborg Håndbold kåret til dansk mester hos henholdsvis damer og herrer, men EH Aalborg og Nordsjælland Håndbold blev erklæret som nedrykkere, og Odder blev rykket ud af 1. division.
De nedrykkede klubber appellerede dog sagen til Håndboldens Appelinstans, som konkluderede, at det professionelle udvalg ifølge DHF's love ikke har kompetence til at træffe sådan en afgørelse.
- Vi har sendt vore spillere på lønkompensation fra 9. marts til 8. juli, men hvis vi skal spille håndbold igen, kan vi indkalde spillerne med 24 timers varsel, siger Jørgen Møller fra HH Elite.
- Hvis vi ikke skal spille flere kampe inden 1. juli, fortsætter spillerne med at blive hjemme. Vi har købt syv nye spillere i den tro, at vi var sikre på en plads i ligaen i næste sæson. De nye spillere er først i vores klub fra 1. juli, så det giver ingen mening at indkalde spillerne tidligere, siger Jørgen Møller.

Annonce

Kan HH stadig rykke ned?

Den nye beslutning betyder, at HH Elites spillere har tilladelse til at begynde at træne igen, men den rejser også spørgsmålet:
Er HH Elite sikker på at blive i ligaen?
De har tre kampe tilbage i grundspillet.
De tre kampe er mod Ajax, Randers og Team Tvis Holstebro.
HH Elite har hentet to spillere fra Team Tvis Holstebro fra 1. juli.
Hvis de skal på banen mod HH, kan de skyde sig selv i foden, for hvis de slår HH, kan de sende deres nye arbejdsgiver ned i 1. division.
Det hele flyder, og ingen aner, hvem der bestemmer i dansk håndbold lige nu.
For Team Tvis Holstebro er problemerne endnu større. De har fået underkendt deres lønkompensation fra staten.
Aalborg er dømt til nedrykning, men de har et hængeparti mod Skanderborg, og den kamp kan vende op og ned på bunden, hvis turneringen genoptages.
Aalborg kæmper for at få ligaen udvidet med et hold i næste sæson, men det er det internationale forbund modstander af.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce