Annonce
Sport

HH fik en flyvende start: Premieren endte i wild-west-håndbold

Märta Hedenquist stormer gennem Bjerringbros forsvar og scorer et af sine fire mål. Foto: Michael Just.

Horsens Håndboldklub fik flyvende start på 1. division med sejr på 29-18 over Bjerringbro i Forum Horsens.

Annonce

Horsens: Det nye 1. divisionshold i Horsens Håndboldklub åbnede sæsonen med en komfortabel sejr på 29-18 over Bjerringbro efter 15-9 ved pausen.

De 298 tilskuere fik en hæsblæsende premiere, fordi Bjerringbro dækkede op over hele banen - nærmest som et afrikansk landshold. Det betød wild-west-håndbold i store dele af kampen.

Horsens HK's mange individualister fik for alvor lov at udfolde sig. Emily Baunsgaard, Amanda Brogaard og Kathrine Kubicki fik en lovende debut og fik vist deres individuelle klasse sammen med målmand Lærke Sofie Sørensen, og den lokale Sofie Fynbo bidrog fint til at løbe Bjerringbro over ende.

Amalie Wichmann sluttede kampen med et flot underhåndsskud og gav dermed en forsmag på, hvorfor hun var topscorer i 1. division, da hun spillede for Skanderborg.

En af gengangerne fra sidste sæson Märta Hedenquist styrede forsvaret og var også skarp i angrebsspillet.

Til gengæld manglede HH-holdet at få løbemønstre og sammenspil til at fungere. Der er en stor opgave for trænerne Henrik Okkerstrøm og Mikael Jensen med at skabe et kor af de mange solister. Det var tydeligt, at det indbyrdes kendskab mangler, og det bliver nødvendigt til kampene mod stærkere hold end Bjerringbro.

Horsens-holdet fik dog understreget, at der er kommet ny energi og mere power på det nye mandskab, og det virkede tydeligt, at Horsens står med et tophold til en duel med SønderjyskE i kampen om den enlige direkte billet til ligaen og andenpladsen, som giver ret til opvisningskampe.

- Jeg var meget tilfreds med premieren, sagde HH's træner Henrik Okkerstrøm. Bjerringbros offensive forsvar var årsag til, at kampen blev rodet. Vi skal hjem og arbejde med, at vi kommer til at fungere som et kollektiv, men indsatsen var lovende mod et Bjerringbro-hold, som jeg vil vurdere som nummer fem eller seks.

Henrik Okkerstrøm havde ny assistenttræner på bænken, den tidligere cheftræner i Fredericia, Mikael Jensen.

- Min rolle er at sørge for, at spillerne er klar, når de skal på banen, forklarede Mikael Jensen. Jeg skal motivere og instruere spillerne i deres opgaver, og jeg har en god sparring med Henrik Okkerstrøm. Jeg er ikke kun kommet for at samle vanddunke, lød det fra Mikael Jensen.

Horsens HK-Bjerringbro 29-18 (15-9)

1. division, kvinder

Mål for HH: Emily Baunsgaard 6, Amanda Brogaard 5, Märta Hedenquist 4, Kathrine Kubicki 4, Sofie Fynbo 3, Amalie Wichmann 2, Marie-Louise Sundgaard 2, Camilla Sommer 1, Camilla Madsen 1, Laura Nørgaard 1.

Mål for Bjerringbro: Amalie Pelzer 4, Line Gyldenløve 4, Mathilde Pape 3, Rikke Enevoldsen 2, Rikke Tornbjerg 2, Christina Haahr 2, Jannie Havlykke 1.

Stillinger undervejs: 2-2, 6-2, 9-4, 12-6, 15-8, 17-9, 19-14, 24-16, 28-17, 29-18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce