Annonce
HH Elite

HH faldt med ære mod Brødsgaards fynske tropper

Ricka Gindrup kæmpede heroisk på stregen over for det fynske forsvar. Foto: Peter Leth-Lassen.
Umuligt for HH Elite at følge op på sejren over topholdet og de danske mestre Team Esbjerg, men imponerende fremgang i forsvarsspillet fra holdenes første opgør i efteråret.

Odense: Horsens-pigen Karen Brødsgaard oplevede at have sin barndomsklub Horsens Håndboldklub som modstander, og hun entrede Odense Idrætshal med et kæmpekram til sin gamle holdkammerat, 44-årige Rikke Schmidt. De nåede begge mere end 100 landskampe.

HH Elite stillede op med selvtillid efter den sensationelle sejr over de danske mestre og topholdet Team Esbjerg i Forum Horsens, men i det fynske håndboldmekka var HH chanceløs.

Odense vandt kampen med 23-17 efter 11-7 ved pausen.

Odense stillede med seks danske VM-spillere Freja Cohrt, Althea Reinhardt, Trine Østergaard, Stine Jørgensen, Mie Højlund og Kathrine Heindahl og svenske Nathalie Hagman, men uden den hollandske målmand Tess Wester, der plages af en rygskade.

Odense havde også Nadia Offendal, der var kampens bedste spiller, og Kamilla Larsen, der var ude med en fiberskade, samt den tidligere Skanderborg-spiller Suzanne Bækhøj på holdet, så det var en stor mundfuld for HH Elite.

Mie Højlund spillede med en beskyttelsesmaske for sin brækkede næse og fik begrænset spilletid.

- Familien er splittet. Min mor holder med mig, men min far holder med HH, sagde Karen Brødsgaard inden kampstarten.

HH kom pænt fra start og bragte sig foran 3-2, men derefter var der 12 minutters måltørke, inden HH scorede sit fjerde mål efter 21 minutter ved stillingen 9-3 til Odense, som lavede syv mål på stribe.

HH havde problemer med at skyde sig gennem det fynske forsvar og landsholdsmålmand Althea Reinhardt. Derfor gik Lars Frederiksen over til syv-mod-seks. Det løste lidt op for angrebet, og HH Elite fik scoret fire mål i de sidste ni minutter inden pausen.

Odense var som ventet bedre end Horsens-holdet. HH Elite viste dog, at holdet har lært at dække meget bedre op. Det var fint at holde fynboerne nede på 11 mål i første halvleg. Odense gik til pausen med 11-7.

Hjemmeholdet var på vagt over for HH Elites topscorer Melissa Petrén, der ikke fik lov at score i første halvleg. Odense gik over til en 5:1 opdækning netop for at stække HH Elites topscorer, der i stedet fungerede som en glimrende spilfordeler.

Ricka Gindrup, der spiller uden korsbånd, er ved at være spillet ind på holdet. Hun gjorde det fint som stregspiller, og Daniela Gustin var HH's skarpeste våben på højre fløj.

HH fulgte pænt med i 2.halvleg

Lars Frederiksen brugte pausen til at tordne mod de elementære tekniske fejl. Han ser rødt, når hans spillere tager unødige chancer og mister bolden.

Melissa Petrén åbnede anden halvleg med en scoring, og hendes svenske landsmand Daniela Gustin fik skudt hul på den danske landsholdsmåmand fra højre fløj.

Karen Brødsgaard benyttede lejligheden til at give mere spilletid til den svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman, der kvitterede med et par smukke mål. Hende har Odense fået alt for lidt ud af. Hagmans makker på det svenske landshold Daniela Gustin fortsatte scoringen på Horsens-holdet.

Lars Frederiksen fortsatte med at spille syv mod seks, og det virkede udmærket, selv om fynboerne også formåede at score i det tomme Horsens-mål.

Nadia Offendal styrede det fynske bagspil og blev også sit holds topscorer foran 2109 tilskuere.

HH fik reduceret til 21-17 og holdt dermed anden halvleg uafgjort i anden halvleg efter 11-7 ved pausen. 17 mål var dog for lidt til at true det landsholdsspækkede tophold.

Odense slog sejren fast med to mål til sidst til 23-17.

HH Elite spiller sin næste kamp mod Viborg på onsdag. HH Elite har hjemmekamp, men bemærk, at kampen spilles på BGI i Bjerre - hvor Lars Frederiksen tidligere havde sit faste civile arbejde!

Odense-HH 23-17 (11-7)

Liga, håndbold, kvinder

Mål for Horsens:

Daniela Gustin 5, Melissa Petrén 3, Frederikke Gulmark 2, Ricka Gindrup 2, Mette Lassen 1, Charlotte Bisser 1, Emily Baunsgard 1, Line Skak 1, Sofie Fynbo 1.

Mål for Odense:

Nadia Offendal 6, Ingvild Bakkerud 4, Trine Østergaard 3, Stine Jørgensen 3, Katrine Heindal 2, Nathalie Hagman 2, Susanne Bækhøj 1, Mie Højlund 1, Jessica Quintino 1.

Tilskuere: 2109.

Udvisninger: Horsens 2, Odense ingen.

Annonce
Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Radikale har fravalgt Socialdemokratiet i valgforbund: Det er et demokratisk problem, at S har så stor magt

Erhverv For abonnenter

Bekymrede beboere i sydbyen: Hvad er en lokalplan egentlig værd, hvis man kan dispensere fra den uden hæmninger?

Kultur

Ny modstrømsbusrute efter kanoturen er et hit: Men der mangler en medstrømsbus, så man bedre kan opdele sejlturen

Horsens

16-årig og 17-årig anholdt: Højlydt, frembrusende og råbte 'politivold' efter betjente

Sport

Fornem OL-start for Anne-Marie Rindom

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Kultur

28-årig horsensianer har tit været gæst til musical: Nu går han på scenen som en skræmt løve

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sport

Mixeddouble var tæt på at slå top-par: Horsensiansk badmintonspiller så godt som ude af OL

Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Horsens

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce