Annonce
HH Elite

HH faldt med ære mod Brødsgaards fynske tropper

Ricka Gindrup kæmpede heroisk på stregen over for det fynske forsvar. Foto: Peter Leth-Lassen.
Umuligt for HH Elite at følge op på sejren over topholdet og de danske mestre Team Esbjerg, men imponerende fremgang i forsvarsspillet fra holdenes første opgør i efteråret.

Odense: Horsens-pigen Karen Brødsgaard oplevede at have sin barndomsklub Horsens Håndboldklub som modstander, og hun entrede Odense Idrætshal med et kæmpekram til sin gamle holdkammerat, 44-årige Rikke Schmidt. De nåede begge mere end 100 landskampe.

HH Elite stillede op med selvtillid efter den sensationelle sejr over de danske mestre og topholdet Team Esbjerg i Forum Horsens, men i det fynske håndboldmekka var HH chanceløs.

Odense vandt kampen med 23-17 efter 11-7 ved pausen.

Odense stillede med seks danske VM-spillere Freja Cohrt, Althea Reinhardt, Trine Østergaard, Stine Jørgensen, Mie Højlund og Kathrine Heindahl og svenske Nathalie Hagman, men uden den hollandske målmand Tess Wester, der plages af en rygskade.

Odense havde også Nadia Offendal, der var kampens bedste spiller, og Kamilla Larsen, der var ude med en fiberskade, samt den tidligere Skanderborg-spiller Suzanne Bækhøj på holdet, så det var en stor mundfuld for HH Elite.

Mie Højlund spillede med en beskyttelsesmaske for sin brækkede næse og fik begrænset spilletid.

- Familien er splittet. Min mor holder med mig, men min far holder med HH, sagde Karen Brødsgaard inden kampstarten.

HH kom pænt fra start og bragte sig foran 3-2, men derefter var der 12 minutters måltørke, inden HH scorede sit fjerde mål efter 21 minutter ved stillingen 9-3 til Odense, som lavede syv mål på stribe.

HH havde problemer med at skyde sig gennem det fynske forsvar og landsholdsmålmand Althea Reinhardt. Derfor gik Lars Frederiksen over til syv-mod-seks. Det løste lidt op for angrebet, og HH Elite fik scoret fire mål i de sidste ni minutter inden pausen.

Odense var som ventet bedre end Horsens-holdet. HH Elite viste dog, at holdet har lært at dække meget bedre op. Det var fint at holde fynboerne nede på 11 mål i første halvleg. Odense gik til pausen med 11-7.

Hjemmeholdet var på vagt over for HH Elites topscorer Melissa Petrén, der ikke fik lov at score i første halvleg. Odense gik over til en 5:1 opdækning netop for at stække HH Elites topscorer, der i stedet fungerede som en glimrende spilfordeler.

Ricka Gindrup, der spiller uden korsbånd, er ved at være spillet ind på holdet. Hun gjorde det fint som stregspiller, og Daniela Gustin var HH's skarpeste våben på højre fløj.

HH fulgte pænt med i 2.halvleg

Lars Frederiksen brugte pausen til at tordne mod de elementære tekniske fejl. Han ser rødt, når hans spillere tager unødige chancer og mister bolden.

Melissa Petrén åbnede anden halvleg med en scoring, og hendes svenske landsmand Daniela Gustin fik skudt hul på den danske landsholdsmåmand fra højre fløj.

Karen Brødsgaard benyttede lejligheden til at give mere spilletid til den svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman, der kvitterede med et par smukke mål. Hende har Odense fået alt for lidt ud af. Hagmans makker på det svenske landshold Daniela Gustin fortsatte scoringen på Horsens-holdet.

Lars Frederiksen fortsatte med at spille syv mod seks, og det virkede udmærket, selv om fynboerne også formåede at score i det tomme Horsens-mål.

Nadia Offendal styrede det fynske bagspil og blev også sit holds topscorer foran 2109 tilskuere.

HH fik reduceret til 21-17 og holdt dermed anden halvleg uafgjort i anden halvleg efter 11-7 ved pausen. 17 mål var dog for lidt til at true det landsholdsspækkede tophold.

Odense slog sejren fast med to mål til sidst til 23-17.

HH Elite spiller sin næste kamp mod Viborg på onsdag. HH Elite har hjemmekamp, men bemærk, at kampen spilles på BGI i Bjerre - hvor Lars Frederiksen tidligere havde sit faste civile arbejde!

Odense-HH 23-17 (11-7)

Liga, håndbold, kvinder

Mål for Horsens:

Daniela Gustin 5, Melissa Petrén 3, Frederikke Gulmark 2, Ricka Gindrup 2, Mette Lassen 1, Charlotte Bisser 1, Emily Baunsgard 1, Line Skak 1, Sofie Fynbo 1.

Mål for Odense:

Nadia Offendal 6, Ingvild Bakkerud 4, Trine Østergaard 3, Stine Jørgensen 3, Katrine Heindal 2, Nathalie Hagman 2, Susanne Bækhøj 1, Mie Højlund 1, Jessica Quintino 1.

Tilskuere: 2109.

Udvisninger: Horsens 2, Odense ingen.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce