Annonce
HH Elite

HH Elite henter 42-årig brasiliansk klassemålmand

Her er HH Elites nye målmand, den 42-årige brasilianer Chana Masson, verdens bedste målmand ved VM i 2011, brasiliansk landsholdsmålman di mange år og netop nu klar til Champions League med CSKA Moskva. Hun ønsker at blive boende resten af sit liv i Danmark og flytter til Horsens i juli. Foto: Scanpix.
Den brasilianske legende Chana Masson bliver ny målmand i Horsens hos HH Elite i den kommende sæson - hun kommer fra CSKA Moskva.

Horsens: HH Elite har hentet den 42-årige brasilianske målmandslegende Chana Masson til den kommende sæson på en to-årig kontrakt. Hun kommer fra CSKA Moskva, hvor hun spiller Champions League i øjeblikket.

Chana Masson er født i Capinzal i Brasilien, men allerede i 90'erne tog hun til Europa for at spille professionel håndbold. Hun startede i Elche i Spanien og Mislata og kom til Danmark i 2004. Her fik hun kontrakt med FCK Håndbold, hvor hun spillede til 2006.

Hun blev hentet til den tyske topklub Leipzig, men vendte tilbage til Danmark i 2007. Først spillede hun seks sæsoner i Randers, dernæst to sæsoner i Viborg og dernæst to sæsoner i Odense.

Annonce

Hun valgte at stoppe i Odense, selv om hun havde kontrakt et år mere. Det skyldtes, at hun ønskede et barn. I stedet for at snyde Odense var hun fair over for træner Jan Pytlick.

- Vi mister en verdensstjerne, sagde Jan Pytlick.

Hun blev gravid med det samme og fødte datteren Julia.

Hjem til Brasilien

Sammen med sin brasilianske mand var hun indstillet på at rejse hjem til Brasilien og stoppe karrieren som 38-årig, men da hun kom hjem efter mere end 20 år i Europa, blev hun dybt skuffet.

- Vi kom til Florianopolis, 400 km fra min fødeby og 1100 km fra min mands fødeby Rio de Janeiro, og fik et job i håndbold, men det var en stor skuffelse, har hun fortalt til pressen.

- Arbejdsbetingelserne var slet ikke, som jeg havde ventet. Vi havde to håndbolde til 40 spillere. Det var et chok for mig. Jeg længtes tilbage til Europa. Jeg sagde til min mand, at jeg ville tilbage til Danmark, men min mand ville ikke med. Han var stoppet som professionel håndboldspiller som 34-årig. Han havde hjemve i flere år, men det var ikke det liv, jeg ønskede, fortæller hun.

Annonce

Til Norge

Chana Masson kontaktede den norske landsholdsstjerne Heidi Løke og kom til Norge, hvor hun fik kontrakt i Storhamar.

- Jeg havde taget 18 kilo på efter fødslen, men trænede som en vanvittig for at komme i topform, og det lykkedes. Jeg fandt hurtigt mit gamle niveau og konstaterede, at alderen ikke var noget problem. Jeg ønskede at give min datter et bedre liv i Europa, end hun kunne få hjemme i Brasilien.

Annonce

Champions League

Chana Masson blev skilt fra Julias far, men hun mødte en ny brasiliansk mand, som nu følger hende til Horsens, hvor de agter at slå sig ned i juli.

Lige nu spiller hun Champions League for CSKAMoskva.

- Hendes hold har netop kvalificeret sig til Final Four i Europa, og det var Chana Masson, der stort set alene vandt den afgørende kamp for dem, siger Lars Frederiksen. Spanien har en landsholdsmålmand på 42, og Chana Masson er 42 år, så alder er ikke noget problem.

- Vi har lavet en to-årig kontrakt med hende, og jeg har kendt hende personligt i mange år som modstander. Hun er en farverig og aggressiv type, der vinder kampe for sit hold, og jeg glæder mig til at arbejde med hende. Hun har givet mig problemer nok som modstander i den danske liga i mange år, og nu ser jeg frem til at træne hende, siger Lars Frederiksen.

Chana Masson

Født i Capinzal, Brasilien

1,83 meter høj

Valgt som verdens bedste målmand ved VM i 2011

173 landskampe for Brasilien 1991-2012, har scoret fire mål.

Nuværende klub: CSKA Moskva, der er med i Final Four i Champions League

Karriere i Europa:

1998-1999: Elche, Spanien

1999-2004: Mislata, Spanien

2004-2006: FCK Håndbold

2006-2007: HC Leipzig

2007-2013: Randers, dansk mester 2012

2013-2015: Viborg HK

2015:2017: Odense Håndbold

2018-2019: Storhamar, Norge

2019-2021: CSKA Moskva

2021-2023: HH Elite

Annonce

Resten af livet

Chana Masson agter at slå sig ned i Danmark og leve her resten af livet sammen med sin mand og sin datter. Hun har ingen planer om at rejse tilbage til Brasilien, når hun stopper med at spille håndbold.

- Horsens Folkeblad har kritiseret os for, at vi forstærkede os på syv pladser og ikke på målmandsposten, så da chancen for at hente Chana Masson til Danmark opstod, slog vil til, siger Lars Frederiksen.

HH Elite har tabt flere af ligakampene i denne sæson til modstandere, som havde større redningsprocenter. Nu bliver der vendt op og ned på den kendsgerning.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens

Tekniktyv på indbrudsrunde i Brædstrup

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Annonce