Annonce
Horsens HK

HH Elite fik store klø i hovedstaden

Emily Baunsgard blev HH's topscorer med seks mål i udekampen mod Københavns Håndbolds tidligere danske mestre. Foto: Ole Nielsen.
København Håndbold bragte sig foran 7-0 og var foran med 14 mål, inden sejren på 38-25 blev en realitet.

København: Horsens Håndboldklub fik en hård medfart i hovedstaden af den tidligere Horsens-træner Claus Mogensens mandskab.

København Håndbold besejrede HH Elite med 38-25 efter 18-11 ved pausen.

Det startede voldsomt.

HH kom bagud 7-0, inden jyderne fik scoret første gang efter 11 minutter og 36 sekunder.

Derefter skiftede københavnerne ud og skruede ned for tempoet, så føringen ved pausen var 18-11.

I anden halvleg skruede Claus Mogensens tropper op for blusset igen og bragte sig foran med 10 mål første gang med 25-15.

HH Elite kom bagud med 14 mål ved 38-24, inden Henrik Okkerstrøms tropper sluttede scoringen til 38-25.

Claudia Rompen vogtede HH-målet fra 13-7 til 25-15. Resten af kampen var Frederikke Rasmussen på mål.

Camilla Madsen var farligste Horsens-spiller i første halvleg med fire mål.

I anden halvleg var Emily Baunsgaard bedst med fem mål, Sofie Fynbo Larsen med fire mål.

Københavnerne havde som ventet den danske landsholdsspiller Mia Rej som en stor profil med otte mål, men topscorer blev nordmanden Maria Hjertner med 10 fuldræffere. Hun er kommet fra Larvik og har tidligere spillet på det norske udviklingslandshold.

- Selv om jeg var træner sidst, Horsens spillede i ligaen, kendte jeg ingen af spillerne, sagde Københavns træner Claus Mogensen. Foto: Ole Nielsen

Tidligere Horsens-træner

I sit oplæg i VIP-loungen sagde Claus Mogensen til sponsorerne:

- Horsens er et hold med ligaerfaring, og sidst de var i ligaen for ni år siden, var det faktisk mig, der var træner for holdet!

- Det er rigtigt, men der var ikke nogen fra min tid på Horsens-holdet, sagde Claus Mopgensen til Folkebladet.

- Den, jeg kendte bedst, var co-træner Mikael Jensen, som jeg trænede som drengespiller i Skanderborg. Han er fra Grumstrup. Jeg har også haft Sofie Fynbo på talenthold, men ellers var det et fremmed hold for mig.

- Jeg vidste, at de dækkede et fladt 6:0, og det gav mig troen på, at vores norske skytte Maria Hjertner kunne lave mange mål. Det gjorde hun også, 10 styks i alt. Jeg havde et meget ungt hold med seks U19-spillere, og jeg tror ikke på, at vi kan vinde det danske mesterskab i denne sæson.

- Kampen var afgjort allerede efter 11 minutter, da vi førte med 7-0. Vi er kendt for at score mange mål, så det var svært for Horsens-holdet at bevare troen, da de var bagud 7-0. Vi tog lidt for let på det i perioder. men lavede mange mål på hurtige opløb.

- Horsens kom skævt i gang, men kom efterfølgende med et lidt større tryk. De havde det svært med tempoet, men jeg tror på, at de kan klare frisag i ligaen. Det gælder om at finde den rette opstilling til de kampe, der er altafgørende, men de har problemer, fordi de mangler liga-erfaring, lød det fra Claus Mogensen.

Annonce

Matchfacts

København Håndbold-HH Elite 38-25 (18-11)

Liga, kvinder

Mål for HH Elite: Emily Baunsgaard 6, Camilla Madsen 5, Sofie Fynbo 4, Othilia Christensen 2, Nadja Lærke Jensen 2, Line Skak 2, Mette Lassen 1, Melissa Petrén 1, Charlotte Bisser 1, Frederikke Gulmark 1.

Mål for København:

Maria Hjertner 10, Mia Rej 8, Andrea Aagot Hansen 4, Louise Føns 3, Larissa Nusser 3, Debbie Bont 2, Linn Blohm 2, Aimée Von Pereira 2, Amalie Tolderlund 1, Marie Wall 1, Pauline Uscinowicz 1, Olivia Mellegaard 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce