Annonce
Sport

HH-direktør vil føre HH tilbage i håndboldligaen

Jørgen Møller har skudt en halv million kroner i HH Elite og satser på at føre holdet op i ligaen inden for et eller to år.. Foto: Søren E. Alwan

Jørgen Møller er klar med en plan, der indebærer 10 kontrakter allerede fra den kommende sæson og et mål om oprykning til ligaen.

Horsens: Min kone Lone og jeg har aftalt, at vi sætter 10 år af til at skabe et ligahold i håndbold i Horsens igen. Jeg er stoppet som direktør for at få den fornødne tid til, at projektet skal lykkes, og vi har ingen Plan B, for det skal lykkes.

Sådan lyder det fra Jørgen Møller, tidligere direktør i Aarhus-virksomheden EG, som har investeret 500.000 kr. af sin opsparing på at få Horsens Håndboldklub tilbage til eliten. Han er enig med konen i investeringen, og det er penge, som han har betalt skat af.

- For mig er det et signal til omgivelserne om, at jeg mener det alvorligt. Det skaber større troværdighed, når jeg kommer rundt til sponsorerne. De skal vide, at jeg har vist vejen og betalt af egen lomme. Det er penge, som jeg håber at få tilbage engang, men det er der ingen garanti for, siger Jørgen Møller.

Han er begejstret for håndbold og var selv en habil stregspiller i Vidar Sønderborg, hvor han havde Viggo Paulsen, som har været herretræner i HH, og som nu bor i Gedved, som træner.

- Jeg fik ikke selv nogen stor håndboldkarriere. Jeg gik mere op i min uddannelse, mit job og min familie, men jeg har været intereseret i håndbold i al den tid, vi har boet i Horsens. Vi fulgte HH's pokaltriumf i 2004 og klubbens nedtur og optur igen, siger han.

I august 2014 overtog han HH Elite A/S.

- Det har været svært at få stablet på benene, men nu er det lykkedes at skaffe 45 sponsorer, og jeg har været meget tilfreds med den modtagelse, jeg har fået. Det er sponsorater af forskellig størrelse. Det er lykkedes at åbne nogle døre. Nu er målet at udvide sponsorindtægterne med 50 procent fra næste sæson. Det er det, jeg skal bruge min tid på. Jeg ved, det bliver et langt sejt træk, og det er både Lone og jeg indstillet på.

- Det er en passion for os. Horsens har den rigtige størrelse og beliggenhed. Horsens har traditionerne, historien og kulturen i håndbold, og vi har nogle fantastiske faciliteter.

- Vi har fået den fem-årige aftale om licens med HH på plads, og vi har haft et møde med DHF om, hvordan vi skal gribe det an, når vi indfører kontrakter fra begyndelsen af maj. Vi lægger vægt på, at alt skal være i orden, og at vi overholder landets love. Sådan har jeg altid haft det, påpeger han.

Jørgen Møller og hans medhjælpere i HH Elite har lavet en målsætning om, at klubben skal med i top-tre i 1. division i næste sæson, og at HH skal i ligaen inden for to år.

- Vi følger udvidelsen af ligaen fra 12 til 14 hold nøje, og vi håber at rykke op allerede i næste sæson. Vi håber at kunne måle os med de andre oprykkere og de nederste hold fra ligaen, så vi ikke ryger ud igen med det samme. Vi lægger stor vægt på talentudvikling og satser på at have et 2. divisionshold til at opsamle talenter. Vi vil gerne være en klub, der tiltrækker talenter udefra, samtidig med at vi satser på en grundstamme af vore egne.

- Vi ønsker at give vore spillere tryghed med kontrakter og ved at følge DHF's regler 100 procent. Vi udvider træningen til fire gange om ugen. Mange af udgifterne er lige så store i 1. division som i ligaen, og derfor vil vi gerne i ligaen, hvor der tv-indtægter og andre muligheder, siger Jørgen Møller. Vi har omkring 300 tilskuere i dag, men vil gerne op på 700-800, og når vi kommer i ligaen, skifter vi fra Parkhallen til Forum Horsens, siger han.

Jørgen Møller har Jan Østergaard, Jens Glavind, Christina Kristensen, Lise Jøgensen og Henning Jørgensen til at hjælpe sig i HH-Elite-bestyrelsen.

- Vi forsøger at gøre tingene lidt bedre i dag end i går. Vi har en masse frivillige hjælpere, der yder en kæmpeindsats, og arbejdet er uddelegeret på mange hænder. Jeg blander mig ikke i det sportslige. Det overlader jeg til nogle, der har mere forstand på den slags. Jeg nøjes med at være tilskuer og hepper på spillerne, siger Jørgen Møller.

Jørgen Møller er stoppet som direktør og vil bruge de kommende 10 år til at skabe tophåndbold i Horsens. Foto: Søren E. Alwan.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce