Annonce
Horsens

HFS rykker op i danmarksserien

Søren Matz måtte en tur i guldstol, efter at oprykningen var i hus. Foto: Charlotte Adsbøl.
43-årige Søren Jochumsen blev redningsmand i 0-0 kampen mod Fuglebakken i Aarhus - nu overvejer han at stoppe.
Annonce

Aarhus: HFS er tilbage i danmarksserien efter 11 års fravær.

I 2009 valgte HFS at trække DS-holdet ud af turneringen og satse på reserveholdsturneringen.

- Det kommer ikke til at ske denne gang, fastslog HFS-formand Flemming Jensen efter trumfen i Arhus.

HFS var under voldsomt pres hele anden halvleg, og det brændte ofte på foran HFS-målet, men Søren Jochumsen dukkede altid op som redningsmand.

Fuglebakken manglede skarphed, men på kampens største chance kunne Kasper Mikkelsen, tidl. Stensballe og Odder, have afgjort kampen. Søren Jochumsen kastede sig ned i hans fødder og reddede.

Annonce

Stærk anfører

Glen Wiberg, HFS' anfører og forsvarsgeneral, var HFS' bedste markspiller. Han vandt utallige hovedstødsdueller og holdt hovedet koldt i mange klumpspilsituationer.

I første halvleg havde HFS godt styr på midtbanen med Martin Thomsen og Mads Damgaard som de to styrmænd, men da Martin Thomsen gik ud efter otte minutters spil af anden halvleg, mistede HFS grebet om midtbanen. Matchvinderen fra den første kamp var plaget af en skade i låret og kunne ikke fortsætte.

Fuglebakken manglede sin bedste spiller Morten Gerster, der blev udvist i kampen i Horsens, og hans makker Nichlas Knudsen var ufarlig uden sin makker. Han gjorde ikke megen væsen af sit.

HFS' Martin Holm fik det gule kort og dermed 10 minutters udvisning efter 28 minutter, og i de følgende minutter havde Fuglebakken sin bedste periode med et forsøg på overliggeren og en stor chance til Nichlas Knudsen. Også ads Færge havde et godt forsøg, som Søren Jochumsen tog sig af.

Anden halvleg startede med, at HFS' Andreas Laursen sendte et frispark på overliggeren, men derefter blev HFS presset i bund i resten af kampen.

Annonce

Stor dag

- Det er en stor dag for os og for vores proces, sagde Søren Jochumsen. Vi startede som bundhold i serie 3, og nu er vi tilbage i danmarksserien, hvor jeg spillede en enkelt kamp, efter at jeg havde været skadet på divisionsholdet dengang.

- Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske. Jeg har ikke tid til at passe fodbolden ved siden af familien og jobbet, og jeg skal også have en snak med Bo Henriksen om, at jeg nok ikke kan fortsætte med at være gardering og tredjemålmand, sagde den 43-årige målmand.

Annonce

14. oprykning

Søren Matz blev kastet i guldstol. Det var hans niende oprykning med et seniorhold og den 14. puljesejr i alt.

Han er rykket op med HFS fire gange, Horsens Freja tre gange og Hatting/Torsted to gange og har fem puljesejre som ynglingetræner.

- Jeg regner med alle mand i danmarksserien, også med Søren Jochumsen, sagde Søren Matz. Vi får også tilgang. Foreløbig har Thomas Rode, tidl. Hatting-Torsted og tidl. VSK Skovbakken, meldt sig under fanerne, men der kommer flere.

- Jeg var tilfreds med indstillingen og arbejdsindsatsen i dag, men jeg kunne godt have ønsket, at vi fik skabt flere chancer. Fuglebakken er et stærkt hold, der havde stor ære af de to kampe, sagde Søren Matz.

- Jeg var meget tilfreds med Glen Wiberg i dag. Tiltider lider han af ungdomssløvsind, men det er ikke sket i de to kampe mod Fuglebakken, sagde han.

HFS, Hedensted og Odder er dermed klar til lokalopgør i danmarksserien.

Fuglebakken-HFS 0-0

Oprykningskamp til danmarksserien

Den første kamp vandt HFS med 2-1, og HFS vinder dermed sammenlagt med 2-1.

350 tilskuere på Fuglebakken Stadion i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce