Annonce
Ikast-Brande

Heste og køer indtager plejecenter: Dyrepark i glasfiber skal muntre op

Ildsjæle fra Klovborg glæder sig over, at der nu er penge til Generationsstien. Fra venstre er det Lisbeth Sørensen, Hanne Pedersen, Kate Rasmussen, Lene Arved Nielsen og Lene Skovgaard. Foto: Peter Hald
365.356 kroner fra staten sparker gang i kæmpeprojekt i Klovborg. Generationstien skal forvandle byen.

Klovborg: Om ikke så længe vil græsplænen foran plejecentret Østervang i Klovborg være fyldt med landbrugsdyr - køer, heste og får. Men dog ikke levende dyr. Der bliver tale om glasfiber-dyr i naturlig størrelse, og denne "dyrepark" bliver en vigtig del af Klovborgs store projekt, der kaldes Generationsstien.

Styregruppen for Tryghed og Fællesskaber i Klovborg, som blev valgt på et borgermøde i starten af 2020, har i over et år arbejdet på projektet, som vil give en række oplevelser i byen og medføre forskønnelse, udsmykning og ikke mindst fælles engagement.

En multibane ved stadion, et stort legetog af træ ved børnehaven, en trampesti ved Østervang og mange andre ting bliver også omfattet af Generationsstien.

Annonce
Generationsstien er afmærket med grønt på kortet. Flere steder bliver der såkaldte "spots", hvor man kan stoppe op. Nogle af disse spots bliver ret store såsom en multibane ved stadion og glasfiber-dyrene på Østervang. Foto: Peter Hald

Det har krævet en hel del benarbejde at skaffe penge til projektet. Der er sendt ansøgninger til flere store fonde, og der har ikke været gevinst hver gang. Således fik man ikke som håbet penge fra Realdania-puljen Underværker.

Men nu er der omsider landet et helt afgørende og pænt stort tilskud, så projektet for alvor kan komme i gang.

Beløbet er et rammebeløb på op til 365.356 kroner og kommer fra Bolig- og Planstyrelsen, der har en pulje til udvikling af landdistrikter.

- Det er fuldstændig vildt. Jeg kunne ikke sove af begejstring, da jeg fik en mail om pengene forleden, fortæller Hanne Pedersen, der er medlem af styregruppen og også formand for Klovborgs lokalråd.

Første etape

Pengene fra Bolig- og Planstyrelsen betyder, at man nu kan sætte gang i første etape af Generationsstien.

Her bliver glasfiber-dyrene på Østervang den allerførste større investering. Lederen af Østervang, Lene Arved Nielsen, som også er medlem af styregruppen, håber, at dyrene kan blive stillet op allerede ved juletid eller ved årsskiftet. Dyrene bestilles hos firmaet Nordic Event Company.

- Vi tror, at dyrene bliver til stor fornøjelse både for vores beboere, der få noget sjovt at kigge på, og for områdets børn, siger Lene Arved Nielsen.


Vi tror, at dyrene bliver til stor fornøjelse både for vores beboere.

Lene Arved Nielsen


Der er en særlig grund til, at man netop investerer i landbrugsdyr. Mange af beboerne på Østervang har tidligere drevet landbrug, og en lille besætning af køer, hest og får vil sikkert vække mange minder, siger Lene Arved Nielsen.

Annonce

Motion og kunst

På stadion i Klovborg kommer der også gang i et større projekt. Klovborg Ungdoms Forening (KUF) vil som deres "spot" på Generationsstien være med til at opsætte en multibane plus basketball-stativer og net til volleyball.

Et andet markant indslag bliver et stort trætog, der skal sættes op ved Børnehuset i Klovborg. Man har også planlagt en trampesti ved Østervang, og rundt omkring bliver der opsat 10 skilte med blandt andet lokalhistorisk information.

En bogbytte-station ved FDF's klubhus er allerede åbnet. Det er også en del af sti-projektet, og bogbytte-stationen bliver flittigt brugt.

Der kommer med tiden flere "spots" på Generationsstien. Styregruppen bag projektet peger for eksempel på, at der kan laves sjove ting ud for blandt andet biografen, forsamlingshuset, det gamle mejeri og flere andre kendte lokaliteter i Klovborg. Det kan være kunst, udendørs musikinstrumenter, hinkeruder eller andet, der kan få børn og voksne til at stoppe op og more sig - og som samtidig vil være farverige indslag i bybilledet.

Generationsstien vil også få en betydning for trafiksikkerheden. Stien strækker sig rundt om byen og går parallelt med Storegade både på den ene og anden side. Ved at opfordre til at fodgængere kan undgå den trafikerede Storegade, kan det i sig selv få en positiv betydning. Senere kommer der nok flere trafikmæssige tiltag.

Man vil også indtænke det grønne og det miljøvenlige. Således er der planer om at opsætte solcelle-lamper på stien.

Styregruppen for Tryghed og Fællesskaber i Klovborg håber inden længe at kunne indkalde til et borgermøde, hvor man kan fortælle om de aktuelle planer med de tildelte fondsmidler, men også om det videre arbejde.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce