Annonce
Horsens

Herligt at Vitus Bering er kommet til havnen

Peter Kjelstrup, kommunikationsdirektør, Horsens
Annonce

Læserbrev: Så begynder det at tegne til noget for alvor: Hold da op, hvor havnefronten bliver flot.

En helt ny bydel, hvor der tidligere var gamle olietanke og ildelugtende fiskefabrik. Tak til borgmester Vagn Ry og hans efterfølgere, der har flyttet Horsens fra at være den grimme ælling til at være den stolte svane, den er ved at udfolde sig til.

Og så oven i det hele: Byens stolte søn Vitus Bering er landet i havnen, hvor han hører hjemme: To gader skifter navn til Beringsstrædet og Nordøstpassagen. Perfekt ud fra et hvert imagemæssigt synspunkt.

Men det kan blive meget bedre. Den planlagte ø ud for lystbådehavnen skal naturligvis hedde Berings Ø, og så skulle Horsens Marina naturligvis have heddet Vitus Bering Marina. Det kan vel ordnes endnu. Så ville den adskille sig fra alle de andre marinaer alene med navnet. Så ville Bering have medvirket til at sætte Horsens havn på land- eller rettere søkortet.

Og mulighederne på Berings Ø er utallige. Kanoner fra parken skal naturligvis derud. Og en Beringsstatue skulle skue ud over havet. Skulpturen Beringsø, der ikke rigtigt finder sig tilrette på torvet, burde naturligvis være soppebassin på øen.

Berings navn skal på alle byens surfer- og sejlsportsstævner, der naturligvis skal have udgangspunkt på øen og bære hans navn. Beringregattaen. Vitus Cup og så videre. Lille eller stor model af hans skib burde være der også. Altså; Bering-Bering- Bering. Jo mere, jo bedre.


Altså; Bering-Bering- Bering. Jo mere, jo bedre.


Så giver øen ikke bare mening, men vil sammen med gamle Vitus være med til at bygge oven på det i forvejen så flotte Horsens-image. Måske så meget, at byen vil være værd at sejle efter for alle landets lystbåde?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce