Annonce
Horsens

Her tog vi hen på sommerferie

Mange har denne sommer været på Sicilien.
REJSEMÅL - Sommerferien lakker mod enden, og allerede nu har over 50.000 danskere givet sommerens charterrejse karakter.

Sicilien løber med førstepladsen over de feriedestinationer, som danskere helst vil anbefale til andre, mens Samos, Dalaman, Vestkreta og Menorca følger trop på top fem.

Små autentiske byer

- Danskerne er i høj grad til rejsemål, hvor de både kan finde det autentiske, de små hyggelige byer og badebugter og samtidig få en høj grad af komfort og service. Det er altid de rejsemål, der får de højeste kunde-karakterer, og således også denne sommer, hvor den ultracharmerende italienske ferieø Sicilien får en flot førsteplads, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

En ny spørgeundersøgelse om denne sommers ferierejse understøtter kundernes karaktergivning. 42 procent svarer, at det er selve rejsemålet, byerne, havnen, de små stræder, de var gladest for på deres ferie, udover at være sammen med dem, de holder af.

- Som rejsearrangører skal vi aldrig undervurdere rejsemålets charme. Det scorer højest, og langt højere end hotellets faciliteter for eksempel. Jeg synes, det viser, at danskerne nok er et komfortabelt, men også meget nysgerrigt og opdagende folkefærd, også på vores ferierejser, mener Stig Elling.

Næst efter selve rejsemålet, lægger flest, 29 procent, vægt på hotellet og dets faciliteter på ferierejsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelig pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce