Annonce
Erhverv

Her skal industriområde forblive i byen

Stenagervej skal også fremover være erhvervsområde. Foto: Jens Amtoft
Kort før jul blev det besluttet, at et område for byomdannelse i Østbirk udgår af kommunens nye planstrategi.
Annonce

Østbirk: Der skal fortsat være plads til industri på Stenagervej i Østbirk.

I det oprindelige forslag til en ny planstrategi for Horsens Kommune var der ellers lagt op til, at området ved Stenagervej skulle udlægges til et såkaldt byudviklingsområde.

Det betyder, at området med årene kan ændres fra erhvervsområde til beboelsesområde.

Da planstrategien blev vedtaget af byrådet kort før jul, var området imidlertid pillet ud af planen.

Det glæder byrådsmedlem Birthe Knudsen (løsgænger).

På et offentligt debatmøde i november på Østbirk Skole, arrangeret af Venstre i Gedved og Brædstrup, gav hun udtryk for, at området efter hendes opfattelse fortsat bør være udlagt til erhverv.

- Jeg synes da, det er flot, at det er taget ud af planen. Der er ingen grund til at nedlægge arbejdspladser, der ligger der i forvejen. Der er ikke for meget industri i Østbirk forvejen. Det er rigtigt, at det er en lang proces, der skulle have været i gang, men der er jord hele vejen rundt om Østbirk, så der er mange andre steder at finde udstykningsmuligheder til beboelse, siger Birthe Knudsen, der selv er en af de nærmeste naboer til erhvervsområdet.

Jeg synes da, det er flot, at det er taget ud af planen. Der er ingen grund til at nedlægge arbejdspladser, der ligger der i forvejen.

Birthe Knudsen, løsgænger

Annonce

Ønsker at udvide

I høringsperioden for planstrategien kom der blot et enkelt høringssvar om netop området ved Stenbjergvej.

Det var fra virksomheden Skanderborg Produkt, der i forvejen ligger på stedet. Virksomheden gjorde i indsigelsen opmærksom på, at man med tiden ønsker at udvide.

På den baggrund skriver kommunens administration i et høringssvar, at da der ikke er konkrete omdannelsesmuligheder inden for det udpegede område, så bør området udgå til fordel for virksomhedernes udviklingsmuligheder.

Den beslutning bifalder Birthe Knudsen.

- Jeg synes, der skal være plads til det hele i Østbirk. Vi vil jo også gerne have nogle arbejdspladser fra Horsens by og ud i oplandet. Jeg mener, at man i stedet for at nedlægge det som erhvervsområde burde gøre mere for at få noget erhverv til byen. Det er jo småindustri, vi taler om, og det er fint at have - også inde i byen. Hvis man endelig skulle gøre noget, så kunne man gøre en indsats for at forskønne området. Man kunne sagtens gøre noget ud af beplantningen, siger Birthe Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Annonce