Annonce
Horsens

Her skal FN's verdensmål få ledige i arbejde

På mange måder bygger Jobtaskforcen bro mellem jobcentret og virksomhederne i forhold til at få ledige i job ved at fokusere på social ansvarlighed. Arkivfoto: Morten Pape
Jobtaskforcen har FN's 8. verdensmål om socialt ansvar som det primære fokus i deres arbejde med få flere med ind på arbejdsmarkedet i Horsens Kommune. Det handler blandt andet om at "ændre verdensbilledet" hos virksomhederne, fortæller chefkonsulent Sanne Ravn.

Horsens: "Anstændige jobs og økonomisk vækst."

Sådan lyder den korteste version af FN's 8. verdensmål, som uddelingen af Årets Bojsen 2020 tager udgangspunkt i. Indstillingen af kandidater skal med andre ord være på baggrund af personer, virksomheder eller organisationer, der i lokalområdet for eksempel arbejder med socialt ansvar, gode arbejdsforhold og attraktive arbejdspladser for den unge generation.

Et sted i Horsens, hvor netop de punkter vægter højt, er i Jobtaskforcen, der holder til på Jobcenter Horsens.

- Det 8. verdensmål er det eneste fokus, vi har. Vi bruger det bare ikke i daglig tale, hvor vi i stedet snakker om social ansvarlighed. Jobtaskforcen er sat i verden for sammen med virksomhederne at inspirere til social ansvarlighed og udvikle nye metoder til at få flere ind på arbejdsmarkedet, fortæller Sanne Ravn, der er chefkonsulent for Jobtaskforcen.

Annonce

Jobtaskforcen har ét mål

I Jobtaskforcen er en række erhvervsledere samlet for at nå målet: At få flere med ind på arbejdsmarkedet.

Jobtaskforcen er et samarbejde imellem Horsens Kommune, udvalgte organisationer og en række lokale erhvervsledere, som ønsker at tage et socialt ansvar og opnå et arbejdsmarked for alle.

Jobtaskforcen er et underforum til Horsens Alliancen og arbejder på at omsætte alliancens strategiske satsninger til konkrete handlinger.

Målet er at inspirere virksomheder til at tage et socialt ansvar og udvikle nye metoder til at få flere ind på arbejdsmarkedet. Både ved at inkludere ledige og sygemeldte og ved at forebygge, at eksisterende medarbejdere falder udenfor.

Kilde: Horsensalliancen.dk

Skal kunne betale sig

Det gælder udfordringer som at få unge ledige i uddannelse eller job, at inkludere udfordrede ledige og sygemeldte og ved at forebygge, at eksisterende medarbejdere falder uden for arbejdsmarkedet.

Samtidig skal det for virksomhederne vise deres ønske om at tage socialt ansvar, og det skal gerne skabe økonomisk gevinst for dem.

- Virksomheder skal sikre økonomisk vækst, så skal du forankre social ansvarlighed hos dem, skal det også kunne betale sig. Det giver bedre trivsel og fastholdelse af medarbejdere, det øger virksomhedens popularitet i forhold til at tiltrække nye medarbejdere, og det kan være en afgørende faktor for, om virksomheden vælges som leverandør. Det bliver vigtigere og vigtigere for virksomhederne at forholde sig til deres sociale ansvar, siger Sanne Ravn.

En fælles forpligtelse

Jobtaskforcen har et tæt samarbejde med flere virksomheder i Horsens Kommune – og ønsker, at alle kommer med - for derigennem at øge virksomhedernes fokus på social ansvarlighed - ændre deres verdensbillede, som Sanne Ravn formulerer det.

- Jeg synes, at det 8. verdensmål er oplagt at styrke i et land som Danmark. Mange brancher er udfordrede i forhold til at skaffe tilstrækkelig uddannet arbejdskraft, og derfor må vi tænke i nye metoder og måder at få løst de enkelte opgaver. Vi har som samfund en stor gruppe mennesker med psykiske og fysiske udfordringer, hvor det kræves, at der tages særlige hensyn på arbejdspladserne.

- Danmark er et land med høj velfærd, og derfor har vi også en fælles forpligtelse til at tage hånd om alle og skabe et arbejdsmarked for alle, siger hun.

Tre eksempler på social ansvarlighed

Over 20 virksomheder er repræsenteret i Jobtaskforcen, og endnu flere er med i et ambassadørnetværk. Chefkonsulent Sanne Ravn kunne nævne eksempler fra dem alle om, hvordan der bliver arbejdet med social ansvarlighed i forhold til at ansætte og fastholde medarbejdere - her har vi på Folkebladet udvalgt et par enkelte:

- Hos GLS skulle de sidste år rekruttere folk til deres nye distributionscenter og valgte at gøre brug af jobcentret og blandt andet deltage på jobmesse for at møde nogle af de mennesker, der normalt har svært ved at få et arbejde. Sanne Ravn fortæller, at meldingen fra GLS var, at de sandsynligvis ikke havde ansat en eneste af dem, hvis de kun havde fået tilsendt deres CV. Mødet med menneskerne bag viste sig at være en fornuftig beslutning, og det har givet distributionsvirksomheden en masse dedikerede medarbejdere.

- Hos DKI Logistics er de optaget af, at de unge kommer godt i gang med arbejdslivet - "der går omsorgsgen i den," som Sanne Ravn siger det. Derfor er de altid fokuserede på at skabe muligheder med Jobtaskforcen, når unge står på spring til at komme i arbejde. Tanken er, at de ikke skal have hele livet foran dem uden et fundament at stå på.

- Hos Service & Beredskab går de meget op i at lære folk at gå på arbejde. Altså tage dem i hånden, der af den ene eller anden grund kan have svært ved at skulle møde på et bestemt tidspunkt eller agere på den rigtige måde på en arbejdsplads. Det giver dem en glæde ved at arbejde og ved at være en del af et fællesskab, forklarer Sanne Ravn.

Nogen vil godt det ensformige

Sanne Ravn henviser til, at man i gamle dage - før social ansvarlighed og CSR kom på alles læber - ganske naturligt tog ansvar for dem, der havde brug for ekstra omsorg og hjælp.

- I gamle dage gik ham, der ikke lige passede ind og måske havde det lidt svært, nede ved den lokale smed, købmanden eller lignende og tjente sine penge på de opgaver, han nu kunne lave. I dag sætter man i høj grad robotter ind til at klare alt det ensformige arbejde, som få gider at lave - men vi har faktisk mange mennesker, der lige nu er ledige, og som gerne vil lave lige netop sådan en slags arbejde, siger Sanne Ravn som eksempel på, hvor de i Jobtaskforcen gerne vil slå et slag for, at virksomhederne ansætter folk ud fra et ønske om social ansvarlighed.

- Vi er alle forskellige, og vores arbejdsmarked ville måske fungere bedre, hvis vi tog et bredere hensyn til forskellighed. Nogle er højtuddannede og ønsker særligt komplicerede opgaver, andre kan have psykiske udfordringer, som kræver mange gentagelser i opgaveløsningen for, at de kan klare opgaven. Begge de to medarbejdere skal vi lære at anerkende, siger hun.

Årets Bojsen

I år er temaet for uddelingen af Årets Bojsen FN’s verdensmål nummer otte om vækst og beskæftigelse i lokalområdet.

Derfor beder vi om forslag til kandidater, der f.eks.

- skaber attraktive arbejdspladser for unge

- via ny teknologi skaber flere lokale job

- tager socialt ansvar

- går nye veje for at skabe arbejdsglæde

Send din kandidat fra Horsens, Hedensted eller Odder kommuner til redaktion@hsfo.dk inden onsdag 4. marts kl. 8.

Mailen skal mærkes "Årets Bojsen" og indeholde begrundelse samt navn og adresse på indstilleren.

Fælles uden at dele branche

Hos Jobtaskforcen inviterer de blandt andet virksomhedslederne ind for at møde nogle af de ledige til enten jobmesser eller deciderede jobsamtaler. Det kan både være faglærte og ufaglærte jobsøgere, og det kan være til alle mulige forskellige opgaver. Her ser Sanne Ravn også en gevinst ved det 8. verdensmål og det sociale ansvar, der hæfter sig op af den:

- Det giver et fællesskab, selv om man ikke er i samme branche. Fordelen er, at vi tidligere har været vant til at lære af dem, der ligner os, men her kan man være fælles om nogle tiltag, selv om man ikke laver de samme ting. Her er det FN's 8. verdensmål, der skaber fællesskabet og danner baggrund for, hvordan virksomhederne kan blive inspireret af hinanden, selv om de arbejder med noget vidt forskelligt, siger hun.

Jobtaskforcen holder til i jobcentret og har samme mål om at skaffe ledige i arbejde, men hos Jobtaskforcen arbejder man blandt andet med at inspirere virksomhederne til at tage social ansvar. Arkivfoto: Morten Pape

Da GLS skulle rekruttere til den nye terminal i Horsens, var det med hjælp fra Jobtaskforcen. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist fik ildebefindende og endte i baghave

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce