Annonce
Erhverv

Her skal det ligge: PostNord bygger nyt stort distributionscenter i Horsens

Fra juni 2019 skal al PostNords distribution i Horsens foregå fra Kometvej 15. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Et nyt distributionscenter på 2600 kvadratmeter i grundplan skal samle PostNords aktiviteter i Horsens. Centeret skal efter planen stå klar i juni 2019.

Horsens: Fra juni 2019 samler PostNord sine pakke- og brevaktiviteter i Horsens.

Det ligger fast, efter selskabet mandag satte gang i byggeriet af et nyt distibutionscenter på Kometvej 15 i Horsens S.

- Vi tilpasser os til det mængdefald, vi oplever i forhold til brevpost. De seneste år har vi i højere grad måttet køre breve og pakker ud sammen, og derfor giver det mening at samle produktionen, siger Tommy Hundevad Andersen, PostNords distributionschef i Sydøstjylland.

- Samtidig er vores nuværende rammer på Løvenørnsgade, hvor vi i dag har vores pakkedel, blevet for små, og rammerne på Lichtenbergsgade, hvor vi har vores brevdel, er indrettet i flere etager, hvilket ikke er nogen fordel for arbejdsmiljøet. De nye lokaler vil i højere grad passe til den produktionsform, vi har i dag, siger han.

Annonce

Distributionscenter på Kometvej


  • Byggeriet af PostNords nye distributionscenter på Kometvej 15 i Horsens gik i gang mandag.
  • Centret samler PostNords aktiviteter, der i dag foregår på brev-centret på Lichtenbergsgade og pakke-centret på Løvenørnsgade.
  • Det ny center bliver 2600 kvadratmeter i grundplan. Stueetagen kommer til at rumme 1700 kvadratmeter pakkehal og 900 kvadratmeter brevomdeling. Førsteetagen kommer til at rumme omklædning, kantine og kontorfaciliteter.
  • 103 postbude får deres daglige gang på det ny distributionscenter.
  • Det er firmaet DS Flexhal, der er entreprenør på byggeprojektet.

Bedre arbejdsmiljø

Det ny distributionscenter på Kometvej bliver 2600 kvadratmeter i grundplan. Stueetagen kommer til at rumme en pakkehal på 1700 kvadratmeter og en brevomdeling på 900 kvadratmeter. På førstesalen bliver der indrettet omklædning, kantine og kontorfaciliteter.

Centret bliver arbejdsplads for 103 postbude, der kommer til at køre ud derfra i bil og på cykel.

- Der er mange arbejdsmiljømæssige ting, vi kommer til at kunne gøre væsentligt bedre i de nye rammer. Velfærdsfaciliteterne bliver bedre, de ansatte behøver ikke at bevæge sig rundt på flere etager i produktionen, og man kommer til at kunne pakke fra en rampe, det kan man ikke i dag, siger Tommy Hundevad Andersen, der også er tilfreds med placeringen.

- Ved at vi kommer til at ligge tæt på motorvejen, skal vi ikke længere køre lastbiler ind i centrum. Dermed kan vi komme tidligere i gang med produktionen og leveringen af posten, siger han.

Bygning sættes til salg

Mens pakke-centret på Løvenørnsgade er et lejemål, er brev-centret på Lichtenbergsgade ejet af PostNord.

- Bygningen på Lichtenbergsgade sætter vi til salg. Den har en fantastisk beliggenhed, så jeg tror, der er mange interessenter, siger Tommy Hundevad Andersen.

Foruden Horsens og Hedensted kommer det ny distributionscenter til at rumme postproduktion til Skanderborg. Postdepotet i Skanderborg bliver således lukket og flyttet til Horsens pr 1. januar 2019.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce