Annonce
Odder

Her skal der bygges 1859 nye boliger: Odder er midt i byggeboom

I forvejen er en del af Odder Vest udlagt til nye boligområder. Det er de røde og skraverede felter. Nu skal der også bygges mod vest (også i de røde og skraverede felter. I den østlige del af byen er der også lagt en korridor ind til en ny omfartsvej mellem Århusvej og Hovvej. Illustration fra kommuneplanforslag.
Uffe Jensen (V) nyder at være borgmester i en tid, hvor mange har lyst til at bygge nyt. De gyldne tider afspejles i en ny kommuneplan, som snart sendes i høring.

Odder: Byg familiens nye hus nær ved letbanen og midtbyen og så tæt på Saxild Strand, at store børn selv kan cykle derned. Den slags boliger er populære, og derfor skal Odder by i de kommende år udbygges ud mod kysten

- Odder vil komme til at vokse betragteligt mod øst. Det er skønt at være borgmester i en kommune, hvor rigtig mange vil bygge, konstaterer borgmester Uffe Jensen (V).

Odder Kommune sender om kort tid forslaget til en ny kommuneplan ud til en offentlig høring. Planen sætter retningen for kommunens udvikling i de kommende 12 år, og den udvikling peger på mange nye boliger - over 100 om året i gennemsnit.

Annonce

I forvejen bliver der bygget meget i den vestlige del af Odder. Men fremover bliver der også kigget mod øst.

Her vil der blive bygget

I perioden 2021-2033 forventer Odder Kommune 1859 nye boliger. Det travleste år bliver 2023 med 298 boliger, og fra 2026 falder byggetempoet. Boliger fordeler sig på disse byer og det åbne land:

  • Odder og det åbne land 1595 boliger
  • Hou 155 boliger
  • Saxild 74 boliger
  • Gylling 22 boliger
  • Hundslund 5 boliger

- Kommunen ejer en bid af området ned mod Rævs Å, men der er også en del privat jord. Og det er godt for udviklingen, at der også er mange private, der vil bygge. Kommunen er underlagt en anlægsramme, så selv om vi havde råd, så måtte vi ikke bare bruge 50 millioner kroner ekstra til at lave byggegrunde for, siger Uffe Jensen.

Er ude i god tid

Det nye by-område i den østlige del af Odder ligger mellem Rævs Å og Rørthvej samt nord for Rørthvej helt op mod Rude Havvej.

- Det er et stort område, og der er måske plads til 1000-1200 boliger afhængigt af, hvad der kan lade sig gøre. Først gør vi Bendixminde-området færdigt og ser på området op mod Ballevej, men det går stærkt. Så det er rettidig omhu, at vi udlægger et område i den østlige del af byen. Processerne tager lang tid, så vi skal være ude i god tid, siger Casper Grønborg, der er teknisk direktør i kommunen.

Politikerne har allerede sat penge af til at lave en helhedsplan for området i Odder Øst i løbet af dette efterår. For efterspørgslen efter et sted at bygge er stor.

Annonce

Nul grunde i Odder

-  Det er både i Saxild, Hou og Hundslund. Interessen i Ørting er også megastor, og lige nu har vi ikke en eneste grund at sælge i Odder, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Forslaget til Kommuneplan 2021-2033 sendes i offentlig høring frem til 8. september. Undervejs vil der blive holdt to borgermøder.

- Kommuneplanen sætter retningen for Odder 12 år frem i tiden. Jeg vil gerne opfordre borgerne til at læse forslaget, ikke mindst den del, der handler om, hvor man selv bor. Man kan også køre ud og kigge på de steder, der er beskrevet, det gør jeg tit selv, siger Uffe Jensen.

Kommuneplanforslaget kan ses på odder.dk, når det bliver sendt i høring.

Annonce
Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Net over havnebad endte som fuglefælde

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Hvad er der dog galt med Esbjerg?

Sport

Drachmann ikke med til Amager

Sport

Thor Lange: AC Horsens er favorit på Amager

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Erhverv

Flere forretninger har fortsat svært ved at skaffe varer på grund af corona: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hedensted

Se video: Kænguru løs i Løsning - efterlyser ejer

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Sport

Johanne Svendsen kom hjem til Vejle og slog professionel ukrainer

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Odder

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

Annonce