Annonce
Horsens

Her scorer gymnasie-elever de bedste karakterer

Gul trøje til Odder Gymnasium i det lokale derby for gymnasiekarakterer.

Det står fast efter, at Ministeriet for børn og undervisning har netop lagt eksamenresultater ud for samtlige gymnasielle uddannelser i Danmark.

Lokalt er der tale om særdeles tæt løb, men studenterne på Odder Gymnasium er vinder af den gule karaktertrøje for eksamensridtet i 2011. Gennemsnitligt har Odder-gymnasiasterne scoret 7,3 ved eksamensbordet.

Rektor Lars Bluhme glæder sig.

- Ja, vi gør det jo så igen, for vi havde tilsvarende karaktergennemsnit sidste år, siger han.

Han vurderer, at Odder Gymnasium som duks i den lokale dyst evner at sikre god trivsel for eleverne.

- Og har man god trivsel, så præsterer man også bedre. Det bliver jo fedt at gå i skole og lære noget. Vi kan også se på undersøgelser af, hvordan eleverne klarer sig efter gymnasiet, at vores elever i stor stil går i gang med en uddannelse i forhold til andre gymnasier, siger han.

I den anden ende er det Horsens HF og VUC, der indtager sidstepladsen med en karaktergennemsnit på 5,8 - gransker man tallene yderligere for HF-uddannelsen, så er gennemsnittet på 5,4, mens enkeltfags-kursisterne har et snit på 6,2.

Du kan se tallene for de forskellige gymnasier i Horsens Folkeblad tirsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce