Annonce
Horsens

Her scorer gymnasie-elever de bedste karakterer

Gul trøje til Odder Gymnasium i det lokale derby for gymnasiekarakterer.

Det står fast efter, at Ministeriet for børn og undervisning har netop lagt eksamenresultater ud for samtlige gymnasielle uddannelser i Danmark.

Lokalt er der tale om særdeles tæt løb, men studenterne på Odder Gymnasium er vinder af den gule karaktertrøje for eksamensridtet i 2011. Gennemsnitligt har Odder-gymnasiasterne scoret 7,3 ved eksamensbordet.

Rektor Lars Bluhme glæder sig.

- Ja, vi gør det jo så igen, for vi havde tilsvarende karaktergennemsnit sidste år, siger han.

Han vurderer, at Odder Gymnasium som duks i den lokale dyst evner at sikre god trivsel for eleverne.

- Og har man god trivsel, så præsterer man også bedre. Det bliver jo fedt at gå i skole og lære noget. Vi kan også se på undersøgelser af, hvordan eleverne klarer sig efter gymnasiet, at vores elever i stor stil går i gang med en uddannelse i forhold til andre gymnasier, siger han.

I den anden ende er det Horsens HF og VUC, der indtager sidstepladsen med en karaktergennemsnit på 5,8 - gransker man tallene yderligere for HF-uddannelsen, så er gennemsnittet på 5,4, mens enkeltfags-kursisterne har et snit på 6,2.

Du kan se tallene for de forskellige gymnasier i Horsens Folkeblad tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Annonce