Annonce
Horsens

Her mangler lejeboliger til ældre - det overrasker byrådsmedlem

Byrådsmedlem Birthe Knudsen (V) og borgmester Peter Sørensen (S) drøftede lejeboliger med Benny Mikkelsen. Foto: Morten Pape

Hvis man vil skifte sin bolig ud med en lejet, er mulighederne begrænsede. Borgmester og lokalt byrådsmedlem går ind i sagen.

Annonce

Østbirk: - Vi vil gerne blive boende i Østbirk, men der mangler huse, man kan leje, siger Benny Mikkelsen.

Han er 64 år og stadig på arbejdsmarkedet.

Da han og konen fik solgt huset i Østbirk overraskende hurtigt, måtte de flytte i sommerhus, for udbuddet af lejeboliger er meget lille i Østbirk, lyder det fra Benny Mikkelsen.

- Vi kunne tænke os et lille hus og en lille have. Det kan vi finde i Egebjerg, men vi vil bo i Østbirk, fortæller Benny Mikkelsen, der nu har fundet en lejebolig på Savværksgyden i Østbirk

- Folk vil gerne have friheden. Det giver en anden frihed at bo i lejebolig. Jeg har snakket med mange i Østbirk, der har det på samme måde, men som ikke tør sætte deres hus til salg. I dag bliver husene solgt så hurtigt, at man er nødt til at have noget andet at flytte ind i med det samme - og den mulighed er der ikke i Østbirk, siger Benny Mikkelsen.

Vi kunne tænke os et lille hus og en lille have. Det kan vi finde i Egebjerg, men vi vil bo i Østbirk.

Benny Mikkelsen, lejer
Benny Mikkelsen har selv oplevet, hvor få lejeboliger der er i Østbirk. Mange ældre venter med at sælge deres huse, fordi de gerne vil flytte i en lejebolig, siger han. Foto: Morten Pape
Annonce

Drøm om anlægget

Derfor har han rettet henvendelse til byens lokale byrådsmedlem Birthe Knudsen (V).

- Jeg var egentlig ikke klar over, at det var blevet et problem i Østbirk. Det er jeg blevet opmærksom på nu, og jeg mener, at det skal vi have gjort noget ved, sagde Birthe Knudsen (V), der fredag havde sat borgmester Peter Sørensen (S) stævne på hjørnet af HC Andersensvej og Grundtvigsvej for at forklare ham problematikken.

- Min drøm er, at man kan bygge her i anlægget - alment eller privat. Det kan også være ved Nybakken eller Savværksgyden - eller et helt tredje sted. Det skal bare ligge centralt, sagde Birthe Knudsen.

Peter Sørensen anerkendte problematikken.

- Den tendens mærker vi rigtig mange steder i kommunen. Mange ældre vil gerne være lejere, når de har solgt deres bolig. Det overrasker mig ikke, at potentialet er her i Østbirk. Jeg kan ikke tage stilling til det konkrete projekt lige her, men jeg vil love, at jeg vil påtage mig at afdække den fremadrettede proces med henblik på, at der kan ske noget i Østbirk, sagde Peter Sørensen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce