Annonce
Brædstrup

Her må gerne bo lidt flere: Kommune og lokalråd vil øge fokus på bosætning

Borgmester Peter Sørensen tog første spadestik, da byggeriet af Nims nye dagligvarebutik gik i gang i november sidste år. Nu ønsker borgmesteren og byrådet et ekstraordinært fokus på Nim for at sætte gang i bosætningen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Nim har svært ved at følge med de omkringliggende byer, når det kommer til bosætning. Derfor vil kommunen og Nim Fællesråd øge opmærksomheden på at skaffe flere tilflyttere til landsbyen.

Nim: Der bor cirka 720 indbyggere i Nim, men der må gerne bo lidt flere. Sådan går tankerne i Nim Fællesråd og hos byrådet i Horsens, og derfor arbejder kommunen og fællesrådet på at skaffe flere indbyggere til landsbyen.

- Det er ikke noget, som er politisk besluttet, men der er en forståelse i byrådet, at der er nogle områder i kommunen, hvor vi skal have et ekstraordinært fokus. Vi har tidligere forsøgt at sætte noget jord til salg i Nim, hvor det ikke lykkedes. Det skal dog ikke afholde os fra at prøve igen. Vi vil derfor prøve, om vi ikke kan stimulere bysamfundet i Nim - også fordi folkene i Nim har udtrykt et ønske om, at de ønsker mere bosætning, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Annonce

Det er vigtigt, at vi får skabt en større og bredere mangfoldighed af boligudbuddet i Nim, så man som borger kan skifte bolig i forhold til de livssituationer, man er i.

Borgmester Peter Sørensen

Forskellige botilbud

Ifølge borgmesteren er det helt naturligt, at der gøres en ekstra indsats i byer med kommunale servicetilbud som børnehaver, vuggestuer og skoler, som der er i Nim, i forhold til tiltrækning af børnefamilier.

Samtidig har Nim svært ved at følge væksten i de omkringliggende byer, når det kommer til bosætning.

- Nu kan Nim snart åbne en dagligvarebutik, som byen selv har skaffet, hvilket er rigtig flot. Det vil gøre byen mere attraktiv at bo i. Nu prøver vi at stimulere bosætningen, som vi også har gjort det andre steder, så der på den måde kan komme mere liv i skolen og foreningerne og i den nye butik, siger Peter Sørensen.

Horsens Kommune arbejder i øjeblikket på at skaffe en privat investor, som kan udvikle boligområdet Keldhøj.

- Det er vigtigt, at vi får skabt en større og bredere mangfoldighed af boligudbuddet i Nim, så man som borger kan skifte bolig i forhold til de livssituationer, man er i. Her kan projektet på Keldhøj være med til at stimulere, at der kommer flere projekter. I sådanne sager tager tingene tid, men jeg har en tro på, at det nok skal lykkes, siger Peter Sørensen.

Flere boliger til børnefamilie og ældre

Hos Nim Fællesråd er formand Jens Pedersen godt tilfreds med det ekstraordinære fokus fra kommunen. Han håber, at det kan udmønte sig i nogle flere boliger til både børnefamilier og ældre.

- Vi er rigtig glade for, at kommunen har fokus på Nim. Vi vil gerne have udviklet flere boliger ud ad Eslundvej ved Keldhøj, men ellers er der også en lokal lodsejer, som gerne vil udvikle boliger i den vestlige del af Nim. Vi står også og mangler nogle ældreboliger på omkring 100 kvm, så vi kan holde de ældre i byen, efter de er flyttet ud af parcelhuset, siger Jens Pedersen.

Lokalformanden håber, at byens mange tiltag med dagligvarebutik, fokus på bosætning og forskønnelse af Hovedgaden kan give byen det løft, den har brug for.

- Det skal alt sammen være med til at sikre tilgang af børn til skolen, så vi kan bevare den. Inden pinse får vi ny asfalt på Hovedgaden, så den bliver kønnere. Det er alt sammen noget, som trækker tingene i den rigtige retning, siger Jens Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce