Annonce
Horsens

Ny skov plantes til efteråret: Her skal stierne ligge 

Den røde stiplede streg viser, hvor det nye stykke sti skal anlægges. Den gule linje viser den sti, der allerede er anlagt. Kort: Horsens Kommune


Gedved: Når der til efteråret skal plantes ny skov i Gedved, er der også taget højde for stier i området.

Horsens Kommune har afsat 100.000 kroner til en stiforbindelse fra den nye skov til gadekæret på Vestervej.

Der skal etableres en sti, der forbinder den eksisterende sti i det skovområde, der blev etableret i 2018, med gadekæret.

- Vi gør, som vi også gjorde, da vi anlagde stierne i den allerede etablerede skov. Vi planter først, og derefter laver vi stien, fortæller forstkandidat ved natur- og miljøafdelingen i Horsens Kommune, Bo Karlshøj Riis.

I 2018 blev første etape af skoven ved Gedved plantet. Den har fået navnet Bryggerskoven. Skoven blev plantet som erstatningsskov i forbindelse med skov, der var blevet fjernet, da man etablerede en ny motorvejstilkørsel ved Hatting.

Annonce

Vi gør, som vi også i gør som vi gjorde, da vi anlagde stierne i den allerede etablerede skov. Vi planter først, og derefter laver vi stien.

Bo Karlshøj Riis, forstkandidat, Horsens kommune

Blandet skov

I løbet af i år skal der plantes mere skov i forlængelse af Bryggerskoven. Som tidligere omtalt i Horsens Folkeblad sker det for penge fra et indsamlingsshow på TV2, Danmark planter træer.

- Plantning af det næste stykke skal skal efter planen finde sted i efteråret. Det kan blive så sent som december, og det kan blive allerede i september. Det optimale er nok i slutningen af november. Det afhænger afvejret - det skulle meget, meget gerne blive i 2020. Men det er ikke sikkert, at stierne bliver etableret i 2020. Det kan være, det bliver i 2021, siger Bo Karlshøj Riis.

Ifølge Horsens Kommune er pengene til stierne blevet bevilget, for at skabe de bedste betingelser for at man som borger i Gedved kan færdes i skoven.

Hvordan den kommende skov bliver udformet, ligger ikke fast endnu, forklarer Bo Karlshøj Riis.

- Det bliver en blandet skov, som det var tilfældet med den første etape. Lige nu sidder der én fra firmaet Skovdyrkerne og tegner skoven, fortæller Bo Karlshøj Riis.

I 2018 blev første etape af skoven ved Gedved plantet. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce