Annonce
Horsens

Her kommer 368 nye parkeringspladser i Horsens

Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Til juni er de første af i alt 368 p-pladser på Campusgrunden klar til brug. Pladserne bliver offentlige og gratis om aftenen og i weekenderne.

Horsens: Campusgrunden får 368 nye parkeringspladser på arealet på hjørnet af Godsbanegade og Emil Møllersgade.

Parkeringspladsen er en del af købsaftalen for området fra 2015, hvor det var en betingelse, at køber ikke selv skulle etablere parkering, men at Horsens Kommune skulle stå for parkeringen til Campusgrunden.

- Som en del af aftalen fra 2015 er det kommunen, som skal etablere en række midlertidige p-pladser på campus, indtil der kommer et p-hus på banegårdsarealet. Det bliver, når DSB Ejendomme er klar, og det er de ikke endnu, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S).

Annonce
Som en del af aftalen fra 2015 er det kommunen, som skal etablere en række midlertidige p-pladser på campus, indtil der kommer et p-hus på banegårdsarealet. Det bliver, når DSB Ejendomme er klar, og det er de ikke endnu.

Borgmester Peter Sørensen (S)

Flere hundrede parkeringspladser på Campusgrunden er på vej. Grafik: Horsens Kommune

Inddraget hvis Learnmark vil bygge

De midlertidige p-pladser vil blive inddraget, hvis Learnmark vælger at bygge på grunden, som de i øjeblikket er ved at træffe beslutning om, eller for den sags skyld en anden uddannelsesinstitution. Med hensyn til tidshorisonten påpeger borgmesteren, at arealerne endnu ikke er solgt.

- Det er en lang proces med sådanne byggesager, så der vil gå lang tid, før der kommer en spade i jorden.

De 368 p-pladser bliver offentligt tilgængelige og gratis i perioden mandag til torsdag fra klokken 15.30 til 7.30 og fra fredag klokken 15.30 til mandag klokken 7.30. For cirka 50 af pladserne er der dog først offentlig adgang efter klokken 17.00.

Projektet forventes samlet at koste fire millioner kroner, og arbejdet med at etablere p-pladserne bliver sat i gang her i foråret 2020, så de første pladser er klar til brug senest 1. juni i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce