Annonce
Odder

Her kan man høre en fjer falde på gulvet

Ringende stilhed. Der er ikke meget larm på gangene i Spektrum Odder. Foto: Søren E. Alwan
Lederduoen i Spektrum Odder indrømmer, at de er begyndt at kede sig.

Odder: Der blev også tomt i Spektrum Odder, da statsminister Mette Frederiksen (S) 11. marts lukkede Danmark ned for at inddæmme coronasmitten. Tomt er der stadig - og nu tvivler de to daglige ledere, Bo Kristensen og Lars Rasmussen på, at der bliver normale tilstande på denne side af sommerferien.

For med undtagelse af tennis er både svømmehallen og hallerne på Parkvej som bekendt centrum for kontaktsport i alle afskygninger - og intet tyder på, at de vil blive tilladt foreløbig.

- Vi valgte fra begyndelsen at håndhæve nedlukningen et hundrede procent og ikke tillade nogen form for aktivitet. Det gælder både udenfor og indendørs, fortæller Lars Rasmussen, der kort efter nedlukningen måtte bortvise flere hjemsendte fædre og deres børn fra fodboldbanerne. Sågar med en trussel om, at man ville melde dem til politiet.

- Det gjorde vi, fordi vi frygtede, at lidt aktivitet ville lokke flere mennesker til. Nøjagtig som vi fornylig så det på Islands Brygge i København, da solen skinnede. Så hellere være striks fra starten siger han.

Bo Kristensen (tv.) og Lars Rasmussen går og venter på, at grænserne snart bliver åbnet, så tyske håndværkere kan komme og skifte gulvet i multihallen ud. Foto: Søren E. Alwan

Nye gulve

De første par uger efter nedlukningen brugte de 12 ansatte i hallerne og svømmehallen på renovere de mest oplagte ting samt at få ryddet op i papirbunkerne. Blandt andet blev flere omklædningsrum i svømmehallen malet.

Med undtagelse af leder-duoen og en medarbejder i fleksjob er alle nu hjemsendt med lønkompensation.

Dagene går med planlægning af den kommende sæson, ligesom Bo Kristensen og Lars Rasmussen forsøger at få fremskyndet en tiltrængt udskiftning af gulvet i multihallen.

Egentlig var det tanken, at gulvet skulle udskiftes i skolernes sommerferie, men kan det lade sig gøre at få transporteret gulve og gulvlæggerne fra Tyskland til Odder nu, er lederne klar til selv at pille det gamle gulv op og på den måde spare penge. Men igen: skal arbejdet sættes i gang, forudsættes det, at grænserne åbner.

Annonce

Keder sig

- Mange faktorer spiller ind, før situationen bliver bare noget, der ligner normal. Det er jo ikke kun reglerne om, at man maksimalt må samles 10 personer, der betyder noget. Og skal vi være helt ærlige, går vi efterhånden rundt som løver i et bur, fordi vi ikke kan finde på mere at lave, siger Bo Kristensen og fortsætter:

- Noget bliver der dog lavet men bare ikke af Lars og mig. Der vil i den kommende tid blive lagt nyt asfalt på vores to basketballbaner, ligesom der skal lægges ny top på multibanen samt laves flere bænke på området. Så ja, vi glæder os til den dag, der igen kommer liv både indenfor og udenfor. Men tiden går, og efterhånden er jeg bange for, at det først kommer til at ske efter sommerferien, siger Bo Kristensen.

Hvad angår centrets økonomi, er der ifølge de to ledere ikke grund til nervøsitet de første par måneder. Til og med juni skal klubber og aftenskoler betale den aftalte leje, selv om de reelt ikke kan bruge faciliteterne i Spektrum Odder. Dog går man glip af billetindtægterne fra svømmehallen.

Lars Rasmussen en den ene halvdel af lederduoen, som passer det lokale sportscenter. Bo Kristensen er den anden. Foto: Søren E. Alwan
Ind imellem er der håndværkere på besøg i hallerne. Men snart er alle småreparationer klaret. Foto: Søren E. Alwan
Ikke en fjer men et stykke papir. Bo Kristensen (tv.) og Lars Rasmussen har god plads i Spektrum Odder, hvor man for tiden nærmest kan høre en fjer falde på gulvet. Foto: Søren E. Alwan
Dagens gæst er en håndværker, som er ved at sætte troldtekt op i et omklædningsrum. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce