Annonce
Erhverv

Her har syv byggegrunde budt sig til i fire år: Nu er en af dem endelig afsat

Det er ikke gået i galop derudad med at sælge grundene på Skovhavegård i Stouby. Der er blevet skiltet med dem siden begyndelsen af 2017. Med salget af den første grund kan man måske få mere hul på bylden. Arkivfoto: Angelina Owino
Hedensted Kommune har solgt en af byggegrundene på udstykningen Skovhavegård.
Annonce

Stouby: Efter fire lange år på markedet er en af grundene på udstykningen Skovhavegård i det sydlige Stouby nu stemplet ”solgt” på Hedensted Kommunes oversigt over byggegrunde.

Det udvalgte stykke jord er nummer 17 i det sydøstlige hjørne. De 1100 kvadratmeter havde en salgspris på 320.000 kroner og blev solgt til prisen med overtagelse 15. januar og en aftale om, at en del af købesummen betales i løbet af det kommende år.

Da grunden i begyndelsen af 2017 blev udbudt, kostede den 75.000 kroner mere. Prisen blev ændret, da byrådet i februar 2020 godkendte en regulering i nedadgående retning for alle grundene på udstykningen i et forsøg på at få gang i salget.

Annonce

Sparsom interesse

Interessen hen over de fire år har været meget tynd, fortæller seniorkonsulent Jonna Møller, Plan og Udvikling, Hedensted Kommune.

- Jeg tror, der har været to eller tre reservationer, siger hun.

Reservationerne endte med at blive ophævet.

- Det har været nogen, som ikke boede her på egnen, og som måske har opgivet af flytte til vores kommune, fordi det ikke lige har hængt sammen med salget af det hus, de havde i forvejen. Det er den eneste forklaring, jeg har fået, siger Jonna Møller.

Annonce

Nabogrund reserveret

Køberne af nummer 17 er de første lokale, der har henvendt sig. Det er ikke kommunens indtryk, at familien vil bygge hus lige med det samme.


Vi har ventet lidt på, at den første grund blev solgt, så vi er rigtig glade for, at der er kommet gang i den. Mange gange kommer andre til, når først én er startet op.

Ole Lyse, formand, Stouby og Omegns Lokalråd


Til gengæld kan endnu et salg være under opsejling. Mandag 18. januar blev nabogrunden nummer 19 på 1001 kvadratmeter med et prisskilt på 340.000 kr. reserveret. Her er de mulige købere en familie fra Vejle, oplyser Jonna Møller.

Annonce

Kan føre mere med sig

Hos Stouby og Omegns Lokalråd krydser formand Ole Lyse fingre for, at snebolden nu begynder at rulle.

- Vi har ventet lidt på, at den første grund blev solgt, så vi er rigtig glade for, at der er kommet gang i den. Mange gange kommer andre til, når først én er startet op, siger han.

Annonce

Er før gået hurtigere

Den beskedne interesse for grundene er kommet lidt bag på formanden, da det med en tidligere udstykning på Mikkels Vej gik hurtigt med at afsætte grundene.

- I Hedensted bliver der solgt mange grunde, men jeg tror, at mange folk i Stouby i dag gerne vil leje i stedet for at eje. Det har vel også noget at gøre med, at mange af dem, der arbejder på Hotel Vejlefjord eller Vejlefjord Rehabilitering, måske kun er her for en periode og ikke vil binde sig til et hus, gisner han.

De resterende grunde på Skovhavegård ligger i prislejet 320.000 til 570.000 kr. og i størrelsen 1001 til 2367 kvm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce