Annonce
Horsens

Her har juletræssalget støttet familier på flugt

Fæld dit eget juletræ og støt familier på flugt, står der ved indgangen til arealet med 5000 høstklare juletræer på Vestbirkvej 33. Foto: Jens Amtoft
I ugen op til jul besluttede Carsten Lind Pedersen sig for, at penge fra salg af juletræer skulle gå til et godt formål. Det bliver gentaget til næste år

Vestbirk: Juletræssalget er ved at være et overstået kapitel for i år. Hos Carsten Lind Pedersen på Vestbirkvej  33 skal der ikke bruges meget tid på at tælle de indkomne beløb for salg af juletræer.

Efter et lidt trægt salg i starten af december besluttede han sig for, at penge, der kom ind ved salget, skulle gå direkte til Dansk Flygtningehjælp - nærmere bestemt til flygtningefamilier i Bosnien, så de kan klare sig gennem den hårde vinter.

- Det at lave juletræer er ikke nogen fantastisk forretning. Det har aldrig været tænkt fra vores side som noget, vi skulle leve af. Vi havde et areal til rådighed, hvor vi plantede juletræer for nogle år siden. De har vist sig at være sværere at sælge, end vi lige havde regnet med. Derfor tænkte vi: Hvorfor ikke prøve at få noget positivt ud af det i stedet for kun at have en masse arbejde og bøvl, fortæller Carsten Lind Pedersen.

Annonce

Coronakorrekt

Man har selv skullet fælde sit  juletræ mod en donation til Dansk Flygtningehjælp på minimum 100 kr.

- Vi kontaktede Dansk Flygtningehjælp, og vi har fik et mobilepaynummer,  som folk har indbetalt på, så det er nemt og smidigt - og det er også helt coronakorrekt, så vi kan være i så lidt kontakt med hinanden som muligt, siger han.

Tanken har han gået med i nogle måneder, men da juletræssæsonen gik i gang, blev træerne i første omgang sat til salg på almindelig vis.

-   Fra man får ideen, til man får sat handling bag, kan der godt gå noget tid. Men så nævnte jeg det for min datter, Jane L. Sam, og hun er lidt mere handlekraftig, end jeg er, så hun fik det sat i system, fortæller han.


Vi gør det på den her måde, så pengene kan gå til et godt formål.

Carsten Lind Pedersen


Carsten Lind Pedersen kan konstatere, at der har været en del aktivitet den seneste uges tid.

- Det er ikke sådan, at der har været trafikkaos derude. Men der har da været en jævn strøm af biler, og vi kan se, at det også er børnefamilier, der benytter sig af, at børnene kan løbe en tur mellem træerne. Nogle har ligefrem en lille madpakke med og tager sig tid til at vælge det rigtige træ, fortæller han.

Det er nu planen, at det bliver gentaget til næste år.

- Vi gør det på den her måde, så pengene kan gå til at godt formål. Vi har 5000 træer, der er høstklare, og det antal vil vi også have til næste år. Hvis de kan give 100 kr. pr. stk. til Dansk Flygtningehjælp, bliver det jo alligevel til en halv million kroner, og kan vi bare sælge halvdelen, så bliver det et pænt beløb til et godt formål, siger Carsten Lind Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce