Annonce
Horsens

Her går psykologi og fysioterapi hånd i hånd - kærestepar har åbnet kombi-praksis

Kærestepar har åbnet fælles praksis.Psykolog Karina Ibsgaard og fysioterapeut Vazgen Avagian er rykket ind i et lokale ved Fitness 1 i Emil Møllers Gade. Herfra tilbyder de en tværfaglig praksis, hvor der bliver kigget ind på både den mentale og fysiske sundhed. Foto: Søren E. Alwan
I et lokale ved Fitness 1 på Emil Møllers Gade 30 i Horsens har fysioterapeut Vazgen Avagian og psykolog Karina Ibsgaard netop åbnet klinikken Psyken & Fyssen.

Horsens: Psyken & Fyssen er navnet på et nyåbnet fysioterapi- og psykolog-tilbud i Horsens, der slog dørene op mandag 20. januar på Emil Møllers Gade 30.

Bag står kæresteparret Vazgen Avagian, 27, og Karina Ibsgaard, 25, der er uddannet henholdsvis fysioterapeut og psykolog.

Om den nye praksis fortæller de:

- Kroppen og sindet er tæt forbundet. Den sammenhæng er der jo intet magisk over, det er derimod videnskabeligt bevist. I vores nye, fælles praksis har vi tværfaglighed som omdrejningspunkt. Her vil vi arbejde med mental sundhed - den holistiske sundhed, som vi kombinerer med forskningsbaserede behandlinger.

En hel del lændesmerter er uspecifikke. Det er koblet til psyken, forklarer Vazgen Avagian.

- Jeg har blandt andet været i kontakt med en person, der havde besvær med sit knæ. Det gjorde ondt og ville ikke hele ordentligt efter en operation. Først senere fandt jeg ud af, at han var stresset. Og her må jeg bare sige, at man er længere tid om at hele, hvis man ikke er i mental balance. Forskelligt væv har forskellig helingstid, siger Vazgen Avagian.

Annonce

Vores studier har været startskuddet til en evig vandring for at holde os ajour. Det er vigtigt, at vi er med på den nyeste forskning.

Karina Ibsgaard

Ikke hvidt behandlerrum

Vazgen Avagian og Karina Ibsgaard har dannet par privat de seneste to år og har forud for åbningen ofte talt om den naturlige kobling, der er mellem det psykologiske og fysiologiske felt.

Vazgen Avagian arbejder ved siden af sin nye praksis også som instruktør på funktionelle hold og ryghold i såvel Smart Fitness som i Fitness 1 - sidstnævnte deler Psyken & Fyssen nu samme adresse med.

Indretningen er alt andet end et klinisk, helt hvidt behandlerrum. Og det er ganske bevidst, forklarer Karina Ibsgaard:

- Det skal være hyggeligt, og man skal føle sig helt tryg ved at være i vores praksis.

Parret er at finde i Psyken & Fyssen alt efter, hvornår de hver især har kunder.

Indehaverne har haft rigeligt at se til op til åbningen, men fortsætter med at vedligeholde og udvide deres viden inden for hver deres områder. Senest har Vazgen Avagian hen over to måneder læst op på 20 års søvnforskning med den begrundelse at skabe overblik over et forskningsfelt, der udvikler sig hele tiden.

- Vores studier har været startskuddet til en evig vandring for at holde os ajour. Det er vigtigt, at vi er med på den nyeste forskning, siger Karina Ibsgaard.

Begyndte med podcast

Inden praksis blev håndgribeligt med mandagens åbningsreception, gik Vazgen Avagian og Karina Ibsgaard i luften med Psyken & Fyssen-podcasting, nærmere bestemt udgav de deres første podcast i maj sidste år, mens selve idéen til at lave podcasting opstod i december 2018.

- Jeg sagde til Vazgen, at det for mig ikke var vigtigt, om vi havde lyttere til det. Det skulle derimod være en måde at opretholde og udvide vores viden, siger Karina Ibsgaard.

Podcasten hedder "Podcast om de samtaler vi ikke har". I dag har parret i omegnen af 100 lytninger per afsnit, der indtil videre i alt tæller 16 styk.

- Der er tale om råd og vejledning til den mentale og fysiske sundhed. Det er ikke fluffy stof, vi runder, men håndgribelig viden og nemme, brugbare redskaber, siger parret.

Karina Ibsgaard og Vazgen Avagians podcasts kan høres via iTunes, Spotify, Podbean og Podimo.

Råd: Begynd med...

Vazge Avagian og Karina Ibsgaard giver her fire råd til at opnå en bedre mental sundhed:

1. Søg ud i naturen eller ud i det, du føler er natur. Nogle gange er tre træer inde i byen nok til, at den fornemmelse opstår. Forskningsresultater inden for biomedicin foretaget af Dr. Rhonda Patrick fortæller, at man nedsætter stress med 20 procent per time resten af dagen, når man vælger at befinde sig i naturen.

2. Søvn: Dr. Mathrew Walker har publiceret artikler og senest udgivet en bog om søvn, hvor det bliver understreget, at man som minimum skal have otte timers søvn, er det optimalt og med til at forebygge skavanker senere hen i livet. I søvn er der, alt heling forgår.

3. Fokusser på at være selvkærlig, det vil sige at passe på dig selv bedst muligt. Behandl dig selv, som du behandler din bedste ven eller dit barn.

4. Husk på, hvis du begynder på en sport eller noget nyt, der bidrager postitivt til dit liv, at det tager seks måneder at ændre en vane til noget andet. Begynd derfor i det små og vær forstående overfor dig selv, så du ikke mister modet efter den første måned.

Der var åbningsreception mandag 20. januar i de nye lokaler, hvor den tværfaglige praksis Psyken & Fyssen med indehaverne Psykolog Karina Ibsgaard og fysioterapeut Vazgen Avagian nu har til huse. Foto: Søren E. Alwan
Indehaverne har haft rigeligt at se til op til åbningen, men fortsætter med at vedligeholde og udvide deres viden inden for hver deres områder. De vil være at finde i den nye praksis på skift, i et tilstødende lokale til Fitness 1. Foto: Søren E. Alwan
Vazgen Avagian er blandt andet også instruktør i fitness 1, hvor han træner funktionel træning og ryghold. Desuden har han hen over to måneder læst op på 20 års søvnforskning, som han mere er vigtig viden i forhold til fysioterapi. Foto: Søren E. Alwan
Psyken & Fyssen med indehaverne psykolog Karina Ibsgaard og fysioterapeut Vazgen Avagian. Foto: Søren E. Alwan
Psyken & Fyssen med indehaverne psykolog Karina Ibsgaard og fysioterapeut Vazgen Avagian. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Annonce