Annonce
Brædstrup

Her går det "skyde"godt: Jagtforening runder 60 år i god form

Lerdueskydning er meget populært på skydebanen ved Sdr. Vissing, hvor Brædstrup & Omegns Jagtforening holder til. Foto: Henrik Sandvad
Brædstrup & Omegns Jagtforening oplever stigende medlemstal og stor opbakning til aktiviteterne, inden foreningen kan fejre sit 60 års-jubilæum fredag 24. maj.

Sdr. Vissing: Der skydes flittigt på skydebanen i Sdr. Vissing, når Brædstrup & Omegns Jagtforening holder skydeøvelser for områdets mange jægere.

Træningen er alfa og omega for enhver seriøs jæger for at minimere anskydninger på jagten, og denne onsdag har det været travlt ved jagthuset med først jagttegnsprøve og senere lerdueskydning på skydebanen for seniorer.

- Det går godt i jagtforeningen. Vi har i de seneste par år haft en svag stigning i medlemmer, og i år er der også flere, der vil tage jagttegn. Det er flere år siden, vi har set det sidst, så jeg vil sige, at vi er en forening i god form, siger Hugo Nielsen, formand for Brædstrup & Omegns Jagtforening.

Der er en god opbakning til vores aktiviteter, og folk virker glade for at komme her. Så vi har faktisk ingen grund til at klage.

Hugo Nielsen, formand for Brædstrup & Omegns Jagtforening

Store drømme fra start

Hugo Nielsen ved, hvad han taler om, for han har været med en stor del af vejen. I de seneste 45 år har Hugo Nielsen været i bestyrelsen for Brædstrup & Omegns Jagtforening - de 40 af årene som formand.

Den lokale jagtforening fejrer fredag 24. maj sit 60 års-jubilæum, selvom foreningen blev stiftet på Brædstrup Kro den 27. januar 1959. Den første bestyrelse bestod af ostehandler E. Ruglykke Hansen, montør Hjalmar Hansen, depotbestyrer Frederik Pedersen, slagtermester Otto Sørensen og mejeribestyrer E. Løkke, og det var en gruppe aktive folk, som havde store visioner for den nye jagtforening.

Således havde den første bestyrelse planer om at købe 240 tønder land skov ved Ulfborg. Det var selvfølgelig mere, end en nystartet forening kunne magte, så derfor var der otte mand, der ville skyde penge i projektet, hvis det viste sig at være rentabelt.

Efter bistand fra en skovfoged faldt projektet dog. Det stoppede dog ikke den nye bestyrelses virkelyst, og de kastede sig i stedet over planer om et andereservat ved Ring Sø, men også den idé måtte skrinlægges, da lodsejere og jagtlejere ikke kunne blive enige.

De første år var dog ikke ren nedtur. Jagtforeningen var vært for en række aktiviteter, som havde stor succes såsom udflugter, rævejagter, vildtspil, lodsejerfester og filmaftener.

Ny skydebane og klubhus

Omkring 1970 dalede tilslutningen til de forskellige aktiviteter. Der skete også det, at en gruppe medlemmer brød ud og dannede Brædstrup Jagtforening af 1970. Denne forening virkede indtil 2012, da der fandt en fusion sted med Brædstrup & Omegns Jagtforening igen.

I den periode begyndte interessen for lerdueskydning at vokse, og foreningen fik mulighed for at leje en naturperle mellem Væng Sø og grusgravene i Addit. Miljøgodkendelserne til en flugtskydningsbane kom i hus, og jagtforeningen kunne nu tilbyde medlemmerne at komme ud og træne deres skydefærdigheder.

Kastemaskinerne blev i starten betjent manuelt, delvist af unge, som gerne ville tjene en skilling. På et tidspunkt blev det forbudt for unge under 18 år at betjene den slags maskiner, og samtidig besluttede bestyrelsen, at der skulle bygges en ny jagthytte. Den blev bygget i vinteren 1988, og i foråret 1999 blev jagthytten på cirka 100 kvm indviet sammen med en moderniseret skydebane, og indvielsen blev fejret med besøg fra borgmesteren, kulturudvalgsformanden og formanden for Danmarks Jægerforbund. Det skete i året for foreningens 40 års-jubilæum.

- Det, der skete dengang, er det, som danner basis for, at vores forening går så godt i dag. Det har stor betydning for opbakningen, og det, vi kan tilbyde, at vi har så gode faciliteter, siger Hugo Nielsen.

Formand Hugo Nielsen foran jagthytten, som både danner grundlag for jagtprøver og sociale arrangementer i Brædstrup & Omegns Jagtforening. Foto: Henrik Sandvad

God opbakning

Brædstrup & Omegns Jagtforening tilbyder i dag flugtskydning, holdskydningsturneringer, hundetræning, seniorskydning, ny-jægerskydning, kurser og jagtprøver og haglskydningsprøver i samarbejde med Naturstyrelsen Søhøjlandet.

- Der er en god opbakning til vores aktiviteter, og folk virker glade for at komme her. Så vi har faktisk ingen grund til at klage, siger Hugo Nielsen.

Foreningen markerer sit 60 års-jubilæum ved et åbent hus-arrangement i jagthytten ved Sdr. Vissing fredag 24. maj for medlemmer, naboer og samarbejdspartnere.

Det er mere hygge end træning, lyder det fra seniorholdet i Brædstrup & Omegns Jagtforening, mens de venter på at komme til på skydebanen. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce