Annonce
Horsens

Her er udfordrerne, der vil af med Inseros formandskab: Syv skal kæmpe om fire pladser

Jan Rohdemejer fra virksomheden HAI Horsens er en af fire repræsentantskabsmedlemmer, der nu vil sætter en stopper for underskud i Insero Horsens. Arkivfoto
Fire lokale erhvervsfolk vil vælte formandskabet i Insero Horsens. Syv skal kæmpe om fire pladser i bestyrelsen.
Annonce

Horsens: Der bliver kampvalg om fire bestyrelsespladser, når foreningen Insero Horsens tirsdag aften mødes til det årlige repræsentantskab, hvor bestyrelsen for det kommende år skal vælges.

Mindst syv kandidater står klar til kampen om fire bestyrelsespladser.

Formand Ulrik Kragh, næstformand Peter Sven Sørensen, Assia Zouaouia og Marianne K. Kristensen er de fire nuværende bestyrelsesmedlemmer, der er på valg i år. Heraf genopstiller de tre førstnævnte.

Desuden har fire andre repræsentantskabsmedlemmer meldt sig som kandidater. Det gælder Thomas Iversen, adm. direktør i Brimas, Mette Ravn, adm. direktør på Vingsted Hotel & Konferencenter, Hanne Blume, hr-direktør i Ørsted, og Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens.

De fire udfordrere opponerer mod den nuværende bestyrelses forvaltning af Inseros formue, som stammer fra andelshaverne i det tidligere Energi Horsens. En økonomisk rapport har fastlagt, at foreningen i løbet af 11 år sammenlagt har haft underskud på cirka 441 millioner kroner. I 2018-regnskabet, som først skal godkendes tirsdag aften, blev det til et underskud på cirka 101 millioner kroner.

Mere om bestyrelsen i Insero Horsens

  • Det er op til den valgte bestyrelse selv at konstituere sig. Det finder sted på det førstkommende bestyrelsesmøde efter repræsentantskabsmødet.
  • Bestyrelsen består af syv medlemmer og to suppleanter, som alle vælges for to år ad gangen.
  • Hvert andet år vælges fire bestyrelsesmedlemmer. De øvrige år vælges tre bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter.
  • Bestyrelsen vælges af og blandt repræsentantskabets medlemmer. Repræsentantskabet består af 69 repræsentanter, der vælges af og blandt de stemmeberettigede medlemmer i 27 forskellige valgdistrikter. Der er valg hvert år inden udgangen af marts, forskudt i de forskellige distrikter, hvor repræsentantskabsmedlemmerne vælges for fire år ad gangen.
  • Et repræsentantskabsmedlem får et fast årligt honorar på 1500 kroner plus et fremmødehonorar på 2500 kroner pr. gang.
  • Bestyrelsesmedlemmer honoreres årligt med 50.000 kroner, og dertil kommer fremmødehonorar på 2200 kroner pr. gang.
  • Næstformandens årlige honorar er 75.000 kroner, og formandens 150.000 kr.
Annonce

Pressen ingen adgang

Det er især formandskabet, som har siddet på posterne siden foreningens stiftelse i 2008, der opponeres imod.

- Vi er nogle stykker, som har besluttet at stille op til bestyrelsen alene for at udskifte formandskabet. Der ligger intet personligt i det, men vi skal tilbage til basis med støtte og uddeling og ud af risikobetonede virksomhedsinvesteringer. Vi ser os selv som en overgangsbestyrelse, der skal påvirke i en ny retning. Derefter skal der en professionel bestyrelse til, sagde Mette Ravn i sidste uge til Horsens Folkeblad.

Carsten Jul Christensen, Jørgen Brønd og Ole Kramer er de øvrige medlemmer af bestyrelsen, som ikke er på valg. Ole Kramer udtræder dog 1. oktober, hvor han erstattes af suppleant Maiken Lorensen.

Det er desuden muligt for kandidater at opstille direkte på mødet.

Horsens Folkeblad har uden held forsøgt at få adgang til aftenens repræsentantskabsmøde.

- Det er alene for repræsentantskabet - ikke for pressen, siger formand Ulrik Kragh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce