Annonce
Horsens

Her er udfordrerne, der vil af med Inseros formandskab: Syv skal kæmpe om fire pladser

Jan Rohdemejer fra virksomheden HAI Horsens er en af fire repræsentantskabsmedlemmer, der nu vil sætter en stopper for underskud i Insero Horsens. Arkivfoto
Fire lokale erhvervsfolk vil vælte formandskabet i Insero Horsens. Syv skal kæmpe om fire pladser i bestyrelsen.

Horsens: Der bliver kampvalg om fire bestyrelsespladser, når foreningen Insero Horsens tirsdag aften mødes til det årlige repræsentantskab, hvor bestyrelsen for det kommende år skal vælges.

Mindst syv kandidater står klar til kampen om fire bestyrelsespladser.

Formand Ulrik Kragh, næstformand Peter Sven Sørensen, Assia Zouaouia og Marianne K. Kristensen er de fire nuværende bestyrelsesmedlemmer, der er på valg i år. Heraf genopstiller de tre førstnævnte.

Desuden har fire andre repræsentantskabsmedlemmer meldt sig som kandidater. Det gælder Thomas Iversen, adm. direktør i Brimas, Mette Ravn, adm. direktør på Vingsted Hotel & Konferencenter, Hanne Blume, hr-direktør i Ørsted, og Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens.

De fire udfordrere opponerer mod den nuværende bestyrelses forvaltning af Inseros formue, som stammer fra andelshaverne i det tidligere Energi Horsens. En økonomisk rapport har fastlagt, at foreningen i løbet af 11 år sammenlagt har haft underskud på cirka 441 millioner kroner. I 2018-regnskabet, som først skal godkendes tirsdag aften, blev det til et underskud på cirka 101 millioner kroner.

Annonce

Mere om bestyrelsen i Insero Horsens

  • Det er op til den valgte bestyrelse selv at konstituere sig. Det finder sted på det førstkommende bestyrelsesmøde efter repræsentantskabsmødet.
  • Bestyrelsen består af syv medlemmer og to suppleanter, som alle vælges for to år ad gangen.
  • Hvert andet år vælges fire bestyrelsesmedlemmer. De øvrige år vælges tre bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter.
  • Bestyrelsen vælges af og blandt repræsentantskabets medlemmer. Repræsentantskabet består af 69 repræsentanter, der vælges af og blandt de stemmeberettigede medlemmer i 27 forskellige valgdistrikter. Der er valg hvert år inden udgangen af marts, forskudt i de forskellige distrikter, hvor repræsentantskabsmedlemmerne vælges for fire år ad gangen.
  • Et repræsentantskabsmedlem får et fast årligt honorar på 1500 kroner plus et fremmødehonorar på 2500 kroner pr. gang.
  • Bestyrelsesmedlemmer honoreres årligt med 50.000 kroner, og dertil kommer fremmødehonorar på 2200 kroner pr. gang.
  • Næstformandens årlige honorar er 75.000 kroner, og formandens 150.000 kr.

Pressen ingen adgang

Det er især formandskabet, som har siddet på posterne siden foreningens stiftelse i 2008, der opponeres imod.

- Vi er nogle stykker, som har besluttet at stille op til bestyrelsen alene for at udskifte formandskabet. Der ligger intet personligt i det, men vi skal tilbage til basis med støtte og uddeling og ud af risikobetonede virksomhedsinvesteringer. Vi ser os selv som en overgangsbestyrelse, der skal påvirke i en ny retning. Derefter skal der en professionel bestyrelse til, sagde Mette Ravn i sidste uge til Horsens Folkeblad.

Carsten Jul Christensen, Jørgen Brønd og Ole Kramer er de øvrige medlemmer af bestyrelsen, som ikke er på valg. Ole Kramer udtræder dog 1. oktober, hvor han erstattes af suppleant Maiken Lorensen.

Det er desuden muligt for kandidater at opstille direkte på mødet.

Horsens Folkeblad har uden held forsøgt at få adgang til aftenens repræsentantskabsmøde.

- Det er alene for repræsentantskabet - ikke for pressen, siger formand Ulrik Kragh.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce